"Κακή ιδέα" χαρακτηρίζει τις μικρο-συναλλαγές μετά την κυκλοφορία developer του Cyberpunk 2077

"Γιατί να χάσουμε την πίστη των καταναλωτών μας;"

O επικεφαλής του στούντιο της CD Projekt Red στην Κρακοβία, John Mamais, είπε πως το Cyberpunk 2077 δεν θα περιλαμβάνει micro-transactions και χαρακτήρισε την τακτική εισαγωγής τους σε παιχνίδια μετά την κυκλοφορία, "κακή ιδέα".

Σε μια συνέντευξη με το Gamespot, ο Mamais είπε, "Νομίζω ότι είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιούμε micro-transactions μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Φαίνεται ωστόσο να

φέρνει πολλά έσοδα. Είναι πιθανότατα μια πολύ δύσκολη απόφαση γι'αυτόν που τρέχει την επιχείρηση, αν θα πρέπει να το κάνει ή όχι.

"Αλλά αν όλοι τα μισούν, γιατί να χάσουμε την καλή πίστη των καταναλωτών μας;"

Οι μικρο-συναλλαγές έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και τις περισσότερες φορές όχι θετικές. Μερικοί τις εκλαμβάνουν ως μια κακή προσπάθεια των εταιρειών να βγάλουν περισσότερα έσοδα. Από την άλλη, developers όπως η Bungie αναφέρουν πως παιχνίδια όπως το Destiny 2, δεν θα μπορούσαν να φτιάχνουν καινούργιο περιεχόμενο, χωρίς τα έσοδα από τις in-game αγορές.

Η CD Projekt Red δεν κράτησε κρυφό το γεγονός πως σκοπεύει να δώσει όσο περισσότερο δωρεάν περιεχόμενο γίνεται στους παίκτες. Για την ακρίβεια, όλα αυτά επιβεβαιώνονται από ένα κρυφό FAQ στους φαν, στο τέλος του trailer στην Ε3 2019, με την φράση "Free DLC/Expansions/DRM Free? 'Expect nothing less.'"

O Mamais προχώρησε, κάνοντας νύξεις ότι το Cyberpunk θα ακολουθήσει το ίδιο post-launch μοντέλο με το The Witcher 3, όπου πρώτα έρχονται μερικά μικρά, δωρεάν DLC, ενώ αργότερα εμφανίζονται τα επί πληρωμή expansions.

"Δούλεψε πολύ καλά για το The Witcher 3," είπε. "Δεν βλέπω τον λόγο να μην το δοκιμάσουμε στο Cyberpunk 2077. Δεν μιλάμε γι'αυτό ακόμα, αλλά σίγουρα φαίνεται ένας έξυπνος τρόπος να το προσεγγίσουμε."

Για περισσότερα, δείτε τα συναισθήματα των υπαλλήλων της CD Projekt Red, καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Το Cyberpunk 2077 κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου 2020, σε PC, PS4 και Xbox One.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN GreeceCyberpunk 2077: Όλα σχεδόν τα Cutscenes θα είναι σε προοπτική πρώτου προσώπουDeveloper του Cyberpunk 2077 μιλάει για την επιλογή φύλου στο παιχνίδιΤο μέγεθος εγκατάστασης του Cyberpunk 2077 είναι δύο φορές μεγαλύτερο του The Witcher 3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα