Κακά: «Να δω τη Μίλαν τελικό, ξεχωρίζω τον Λεάο»

Ο πρώτος αγώνας των προημιτελικών του Champions League ξεκινά στο Σαν Σίρο απόψε (22.00).

«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από το Champions League και το να βλέπω τη Μίλαν να βιώνει αυτές τις στιγμές στο τουρνουά πάντα μου φέρνει μια πολύ ιδιαίτερη χαρά», δήλωσε ο Kaka στο Radio

Rossonera. «Η Μίλαν είχε πάντα σπουδαία διεθνή αποτελέσματα και νομίζω ότι είναι στο DNA του συλλόγου, ειδικά στο Champions League. Διάβασα νωρίτερα σήμερα ότι η Μίλαν κέρδισε όλες τις αναμετρήσεις με Ιταλούς αντιπάλους στην Ευρώπη, οπότε θα δούμε αν η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Η Νάπολι παίρνει πρωτάθλημα στη Serie A αυτή τη σεζόν, αλλά όταν συναντήθηκαν στις 2 Απριλίου στο Stadio Diego Armando Maradona, οι «ροσονέρι» αναδείχθηκαν νικητές με 4-0 και όλα μπορούν να συμβούν και αυτή τη βραδιά. «Είναι σίγουρα ένας δύσκολος αγώνας και αυτή η νίκη έδωσε στη Μίλαν περισσότερη αυτοπεποίθηση για να παίξει αυτό το παιχνίδι Champions League, αλλά αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Ως Milanista, προφανώς θέλω να προχωρήσουν, ειδικά με τον τελικό της Κωνσταντινούπολης»

Ο σύλλογος έχασε έναν τελικό του Champions League στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη το 2005, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 3-0, καθώς δέχθηκε τρία γκολ σε έξι λεπτά. Τώρα ο τελικός είναι και πάλι προγραμματισμένος για την Κωνσταντινούπολη και το Μιλάνο έχει το βλέμμα του να αλλάξει αυτή την ιστορία σε τουρκικό έδαφος. «Είναι περίεργο που θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε μια πόλη που αντιπροσώπευε τόση θλίψη και πίκρα, ακόμα κι αν άνοιξε το δρόμο για τη χαρά που ζήσαμε στην Αθήνα».

Η Μίλαν σήκωσε το τρόπαιο δύο χρόνια αργότερα στην Αθήνα απέναντι στους ίδιους αντιπάλους, οπότε ο Κακά ρωτήθηκε ποιος από την τρέχουσα ομάδα θα χωρούσε σε εκείνη την ομάδα του 2007. «Μου αρέσει πολύ ο Ραφαέλ Λεάο. Είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να δουλέψει στην ομάδα μας, μαζί με άλλους, καθώς είναι πολύ ταλαντούχος. Ήταν ένας πραγματικά ιδιαίτερος δεσμός που είχαμε τότε και μας αρέσει ακόμα να συναντιόμαστε και να συζητάμε. Μερικές φορές δεν το συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή και αναγνωρίζεις πόσο ξεχωριστό ήταν μόνο όταν το άφησες πίσω».

Kakà: '#Leao starebbe bene nel mio #Milan. #Maldini? Un esempio, anche per il mio futuro' https://t.co/oDy8Qo8tmb pic.twitter.com/wLMdDXlism

— calciomercato.com (@cmdotcom) April 12, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα