Και τώρα η Σερβία (video)

Η εθνική επικράτησε της Τουρκίας με 84-70 και έκανε το 2/2 στου τουρνουά «Ακρόπολις» με κορυφαίους τους Γιάννη (18π, 10ρ, 5ας, 3κοψ.) και Πρίντεζη (18π). Αρκετά προβλήματα για την «γαλανόλευκη» στην περιφέρεια και στο 5v5, τρομερός ο Κορκμάζ (25π) για τους ηττημένους.

Το παιχνίδι

Γιάννης στο «5» και εκρηκτικό ξεκίνημαΟ Γουίλμπεκιν μπορεί να πέτυχε τους πρώτους πόντους του αγώνα, αλλά η συνέχεια ήταν… «γαλανόλευκη». Με τον Γιάννη στο «5», τον Πρίντεζη «4» και τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου να τους πλαισιώνουν (εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης ο Μπουρούσης), η ελληνική
ομάδα έτρεξε 13-0 σερί! Έξι σερί πόντοι του Πρίντεζη, άλλοι 5 από τον MVP και μια ασίστ στον Παπανικολάου «πακέτο» με δύο τάπες ολοκλήρωσαν το μαγευτικό διάστημα της ομάδας του Σκουρτόπουλου, η οποία έδειξε για άλλη μια φορά πολύ άνετη με το ψηλό σχήμα.

Ο Γουίλμπεκιν βοήθησε την Τουρκία να ισορροπήσει λίγο το παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν σταθερό προβάδισμα με τους Λαρεντζάκη – Παπαγιάννη να έρχονται «ζεστοί» από τον πάγκο και την διαφορά να επιστρέφει στο +10 (22-12). Οι 5 σερί πόντοι του Κορκμάζ που «σημάδευε» τον Παπαγιάννη έφεραν το 24-17 του δεκαλέπτου.

Χαμηλός ρυθμός και αστοχίαΤο χαμηλό τέμπο και οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στη δεύτερη περίοδο. Ο Σκουρτόπουλος χρησιμοποίησε Κόνιαρη και Παπαγιάννη, με τον ψηλό να χάνει μονομαχίες στην άμυνα αλλά και να κερδίζει κάποιες όταν βρήκε απέναντι του τον ισοϋψή Ερντέν. Την ίδια στιγμή, το «τάισμα» του ψηλου από Λαρεντζάκη και Παπανικολάου έφεραν βροντερά καρφώματα, εντούτοις συνολικά η επιθετική εικόνα της εθνικής δεν ήταν καλή χωρίς τον Καλάθη στο παρκέ.

Ο Κορκμάζ έφτανε τους 13 πόντους και ήταν η Νο.1 απειλή, με τη διαφορά να πέφτει ως τους 6 πόντους (35-29), με την εθνική να είναι καλύτερη στα ριμπάουντ αλλά να κάνει μαζεμένη λάθη σε αυτό το διάστημα. Ο Γουίλμπεκιν με τρίποντο μάζεψε τη διαφορά ως τους 4 (36-32), ο Γιάννης απάντησε με δεύτερη προσπάθεια, αλλά το μομέντουμ ανήκε ξεκάθαρα στην Τουρκία, που μείωσε σε απόσταση σουτ με καλάθι του Ιλιασόβα (38-35). Στην απέναντι πλευρά η ελληνική ομάδα υποχρεώθηκε σε παιχνίδι στο μισό γήπεδο, ενώ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στα ζον πρες που δοκίμασε σε αρκετές περιπτώσεις ο Σαρίτσα.

Στο «3» ο Γιάννης και άμυνα με αλλαγές Ο Σκουρτοπουλος ξεκίνησε τον Γιάννη στο «3» μαζί με Καλάθη – Λαρεντζάκη – Πρίντεζη και Μήτογλου, δίνοντας εντολές για αλλαγές σε όλα τα σκριν στην άμυνα. Το σχήμα δούλεψε, με τον Πρίντεζη να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο δεκάλεπτο και τη διαφορά πολύ γρήγορα να ανεβαίνει στους 13 πόντους, 53-40. Ο Σκουρτόπουλος ψήλωσε κι άλλο το σχήμα με τον Παπαπέτρου στο «2», όμως λίγο ο Οσμάν και πολύ περισσότερο ο Ιλιασόβα φρόντισαν να επιστρέψει η Τουρκία στο παιχνίδι. Με αφετηρία το 61-50, ο συμπαίκτης του Γιάννη στους Μπακς πέτυχε 7 σερί πόντους στο άψε-σβήσε και το παιχνίδι ξεκινούσε ξανά (61-57), με 2/2 βολές του Γιάννη να διαμορφώνουν το 63-57 του 30΄.

Πρίντεζης, Θανάσης και άμυνα «σφράγισαν» τη νίκηΤο γρήγορο 4-0 της Ελλάδας με Καλάθη – Παπαγιάννη έστειλε γρήγορα τη διαφορά ξανά σε διψήφιο επίπεδο (67-57), με τον Σαρίτσα να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ. Ο Πρίντεζης ήταν ασταμάτητος φτάνοντας τους 18 πόντους (71-60), ο Κορκμάζ προσπάθησε να κρατήσει την Τουρκία στο ματς αλλά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με 4 σερί πόντους επέτρεψε στους γηπεδούχους να στείλει τη διαφορά στους 14 (76-62) και ουσιαστικά να «σφραγίσει» τη νίκη από το 35΄.

Το τελικό 84-70 έδωσε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το 2/2 στο φετινό «Ακρόπολις» και πλέον η πρώτη θέση θα κριθεί στον αυριανό «τελικό» με την πολύ δυνατή Σερβία.

Για την Ελλάδα ο Αντετοκούνμπο είχε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 μπλοκ, ο Πρίντεζης 18 πόντους, ο Παπαγιάννης 12 και ο Καλάθης 11 με 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Για την Τουρκία «όλα τα λεφτά» ήταν το δίδυμο Κορκμάζ (25 πόντοι), Ιλιασόβα (16π.).

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα