Και ο τίτλος πάει... στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης!

Το Wanda Metropolitano ανέδειξε η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για το ποδόσφαιρο ως το καλύτερο στάδιο της χρονιάς!

Το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι 5 αστέρων, χωρητικότητας 67.703 θέσεων, με κόστος 310 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης κόστους/θέσης με 4.579 ευρώ.

Αν και δεν περιλαμβάνεται μέσα στη λίστα με τα πέντε πιο ακριβά στάδια της Ευρώπης, καταλαμβάνει οικόπεδο 88.150 τ.μ., ενώ το 96% των θέσεων του γηπέδου καλύπτεται από στέγαστρο.

Πρόκειται για ένα
αυστηρά οικολογικό στάδιο, με θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες για τη θέρμανση του νερού, ενώ από τεχνολογική άποψη, ξεχωρίζει ως το πρώτο 100% στάδιο LED στον κόσμο. Αυτό δημιουργεί ένα σύστημα φωτισμού 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, επιτρέποντας την αλλαγή της εμφάνισης του γηπέδου, φωτίζοντας με χρώματα ανάλογα με τις περιστάσεις.

Φέτος το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε τον τελικό του Copa del Rey και την 1η Ιουνίου του 2019 θα αποτελέσει την έδρα του τελικού του UEFA Champions League.

Υποψήφια για τον συγκεκριμένο τίτλο ήταν ακόμη το CenturyLink Field στο Σιάτλ και το Mercedes Benz Stadium στην Ατλάντα με το Wanda Metropolitano να είναι τελικά αυτό που υπερίσχυσε στην παγκόσμια διάσκεψη ποδοσφαίρου, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη!

Το CenturyLink Field στο Σιάτλ

Και το Mercedes Benz Stadium στην Ατλάντα. Και τα δύο έχασαν στην τελική ευθεία από τοεντυπωσιακό Wanda Metropolitano!
Keywords
Τυχαία Θέματα