Ήττα στη λεπτομέρεια...


Η ελληνική ομάδα δέχθηκε αρκετούς εύκολους πόντους στην πρώτη περίοδο. Είτε εξαιτίας κακής συνεννόησης και μη αλλαγής στα σκριν με λει απ του Κάλινιτς, είτε και πάλι με κακές αμυντικές συνεργασίες και πόντους και πάλι μέσα από τη ρακέτα του. Στο επιθετικό κομμάτι υπήρξε νευρικότητα, όμως με τον Γκος να παίρνει προσπάθειες και δύο καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, έβρισκε τρόπο να απαντά επίσης με εύκολα καλάθια.

5 πάικτες του Ολυμπιακού σκόραραν στην πρώτη περίοδο. Πρίντεζης και Γκος από 6. Ο Κάλινιτς πέτυχε
8 για τους Τούρκους. Τα 4 λάθη των Πειραιωτών στην επίθεση οδήγησαν και στο +6 τη Φενέρμπαχτσε που είχε 2 στα 4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός δεν ευστόχησε σε τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο και ξεκίνησε με 2 στα 2 στο δεύτερο με τους Σπανούλη και Λεντέι.

Ο Σπανούλης πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Η άμυνα βελτιώθηκε με έμφαση στα ριμπάουντ από τον Μπλατ, αφού οι "ερυθρόλευκοι" επέτρεψαν αρκετά στους Τούρκους στην πρώτη περίοδο.

Δύο τρίποντα του Τουπάν πήγαν τη διαφορά στους 8 για πρώτη φορά στο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα στο 17ο λεπτό. Για την ομάδα του Ομπράντοβιτς απάντησε ο Μαχμούτογλου με δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων ρίχνοντας τη διαφορά πολύ γρήγορα στους δύο, ενώ ο Σλούκας διεύρυνε το σερί στο 0-8 για το 35-35. Η ελληνική ομάδα βρήκε καλάθι με τον Γκος μετά πό 3 λεπτά και σερί 12-0 των Τούρκων λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το οποίο και ολοκληρώθηκε με σκορ 39-39.

Στο πρώτο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε είχε τα διπλάσια ριμπάουντ (7-14) και 6 από τα 14 ήταν επιθετικά.

Μεγάλη νευρικότητα στο ξεκίνημα της επανάληψης με σκορ 4-2 στα πρώτα 4 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Έμφαση στις άμυνες και από τις δύο ομάδες με τον Παπανικολάου να παίρνει προσπάθειες στα πρώτα λεπτά και με 6 συνεχόμενους πόντους να φτάνει στο σκορ στο 46-43. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες με λέι απ να αυξήσει τη διαφορά του από τους Τούρκους. Το τέλος της 3ης περιόδου είχε σκορ 53-50.

Η Φενέρμπαχτσε είχε 6 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις 1 στην 3η περίοδο, με τους "ερυθρόλευκους" να λειτουργούν καλύτερα στην άμυνα, όμως με εξαίρεση τον Παπανικολάου δεν είχαν άλλον να κάνει τη διαφορά στην επίθεση.

Ο Παπανικολάου συνέχισε να αποτελεί την βασική επιλογή του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα στο ξκεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Δυνατές άμυνες και προσπαθεια των ομάδων να απειλήσουν μέσα από τη ρακέτα. Ένα τρίποντο και μία ασίστ του Γκος για τον Μιλουτίνοφ άλλαξαν την εικόνα για τον Ολμυμπιακό, που είδε τον αμερικανό γκαρντ να παίρνει επάνω του δύο φάσεις στην επίθεση. Με 6 συνεχόμενους πόντους, ο Σλούκας έστειλε τη διαφορά στο +4 για τη Φενέρμπαχτσε 1.05 πριν το τέλος.

Δύσκολο τρίποντο του Παπανικολάου που έφτασε τους 18 πόντους και με αυτό μείωσε το σκορ στον πόντο (72-73). Τελευταία επίθεση στον Ολυμπιακό με χαμένο σουτ από τον Γκος. Νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός είχε εκπληκτικό Παπανικολάου στο 2ο ημίχρονο, διάστημα που σημείωσε 18 πόντους και κράτησε την ελληνική ομάδα επιθετικά. Επίσης καλή εμφάνιση από τον Γκος που βοήθησε στην ανατροπή των τελευταίων λεπτών, χωρίς όμως να καταφέρει να την ολοκληρώσει με το τελευταίο σουτ του αγώνα.

Ο Σλούκας με 20 πόντους έκανε το καλύτερο παιχνίδι του απέναντι στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που έφυγε από το λιμάνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκος (13), Τουπάν (6), Σπανούλης (8), Τίμα, Μιλουτίνοφ (6), Στρέλνιεκς (2), Πρίντεζης (10), Ππανικολάου (18), Μάντζαρης (2), Μπόγρης (4), Λεντέι (3).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μέλι (8), Μαχμούτογλου (12), Κάλινιτς (16), Σλούκας (20), Ντατόμε (7), Λοβέρν (6), Γκιουλέρ, Ντίξον (2).
Keywords
Τυχαία Θέματα