Ήττα για την εθνική και εκτός τετράδας

Παρότι κράτησε την Αυστραλία χωρίς γκολ στα τελευταία 14΄49΄΄ του προημιτελικού, το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου «πλήρωσε» το άγχος της και -κυρίως- το 1/8 με παίκτρια παραπάνω, ηττήθηκε 9-8 και θα περιοριστεί στη διεκδίκηση μίας θέσης μεταξύ 5ης και 8ης, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Παρισιού.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, έκλεισε με προβάδισμα δυο τερμάτων για την Αυστραλία σε μια κατάσταση που διαμορφώθηκε στα τελευταία μόλις δευτερόλεπτα. Τα κορίτσια από την Ωκεανία προηγήθηκαν 6-5 με γκολ από την περιφέρεια της Αραντσίνι, και στη συνέχεια έκλεψαν την μπάλα, κέρδισαν πέναλτι και η Χάλιγκαν στα 6 δευτερόλεπτα από τη λήξη έκανε το 7-5. Η ζημιά έγινε στα 30’’. Μάλιστα με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έγινε και το 8-5 με τη Γουίλιαμς.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου μείωσε 8-6 μετά από ασίστ της Ξενάκη, η Αραντσίνι συντήρησε τη διαφορά των τριών τερμάτων (9-6). Στην παραπάνω από την περιφέρεια η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε 9-7 και η Νίνου ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τη διαφορά 9-8. Ακολούθησε δοκάρι από την Νίνου και νέα τρομερή απόκρουση από την Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Στην τέταρτη περίοδο ήταν η σειρά της Σιούτη να σημαδέψει το δοκάρι από την περιφέρεια, την ίδια στιγμή που η Διαμαντοπούλου ήταν ανίκητη (9 αποκρούσεις), ενώ ακολούθησε δοκάρι και από την Ελευθεριάδου.

Το φινάλε ήταν δραματικό, αφού στα 13” πριν το τέλος το σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου σταμάτησε στο δοκάρι και σε ριμπάουντ η Μαργαρίτα Πλευρίτου μόνη σημάδεψε επίσης το δοκάρι, για τέταρτη φορά συνολικά στο τελευταίο οκτάλεπτο!

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-4, 3-2, 0-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πολ Ντιν Όμπερμαν): Παλμ, Κέισι, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Πόντρε, Α. Αντριους, Σ. Αντριους 1, Ριντζ, Αραντσίνι 2, Γουίλιαμς 2, Κερνς 2, Φασάλα, Λόνγκμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήττα,itta