Ιταλία: Τυροκόμος θάφτηκε κάτω από χιλιάδες κεφάλια τυριού – 12 ώρες πέρασαν μέχρι να τον εντοπίσουν

Ο 74χρονος Ιταλός τυροκόμος Τζιάκομο Κιαπαρίνι σκοτώθηκε μέσα σε αποθήκη τυριών όταν χιλιάδες κεφάλια έπεσαν και τον καταπλάκωσαν.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής 6 Αυγούστου στη Λομβαρδία. Βρέθηκε θαμμένος κάτω από κεφάλια τυριού που έπεσαν από εταζέρα βάρους 40 κιλών που έσπασε προκαλώντας αλυσιδωτά την πτώση χιλιάδων κεφαλιών, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Χρειάστηκαν 12 ώρες για να ανασυρθεί κάτω από τα κεφάλια τυριού

“Χρειάστηκε να μετακινήσουμε με το χέρι τα τυριά και τις εταζέρες. Χρειάσθηκαν περίπου 12 ώρες για να βρούμε το θύμα“, εξήγησε ο Αντόνιο

Ντούζι, υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Μπέργκαμο.

Η αποθήκη βρίσκεται στην πολίχνη Ρομάνο ντι Λομπάρντια, νότια του Μπέργκαμο. Φιλοξενούσε συνολικά 25.000 κεφάλια τυριού Grana Padano τοποθετημένα σε μεταλλικές εταζέρες που έφθαναν σε ύψος τα 10 μέτρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε από τα μέλη της οικογένειας του θύματος που άκουσε τον ορυμαγδό που προκάλεσε η πτώση των χιλιάδων κεφαλιών.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο 74χρονος τυροκόμος ήταν μόνος του στην αποθήκη όπου τα τυριά βρίσκονταν τα τυριά στο στάδιο της ωρίμανσης. Είχε πάει για να ελέγξει το ρομπότ που τα αναποδογυρίζει και τα πλένει με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα