Ιταλία-Νιγηρία 80-71: Στα προημιτελικά η «Σκουάντρα Ατζούρα» (hls)

Η μεγαλύτερη απογοήτευση του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ είναι αναμφίβολα η Νιγηρία. Η αφρικανική χώρα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Τόκιο χωρίς νίκη και ας είχε 8 παίκτες του NBA στην δωδεκάδα της (περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα πλην των ΗΠΑ).

Ας σταθούμε όμως στους νικητές, οι Ιταλοί άντεξαν τους κραδασμούς και προερχόμενοι από το Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου θα βρεθούν στα προημιτελικά ως δεύτεροι (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου,

υπάρχει και δύσκολο σενάριο για πρωτιά στον όμιλο) από τον δεύτερο όμιλο.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό και είχε απρόσμενη εξέλιξη. Οι Ιταλοί μπήκαν στο παρκέ με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και προηγήθηκαν 29-17. Οι Νιγηριανοί όμως στην δεύτερη περίοδο ήταν απίθανοι και επέστρεψαν από το -12. Παρόμοια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο με την αφρικανική ομάδα να έχει για μπροστάρηδες του Μέτου-Νουόρα για το +7 (56-63).

Όμως, στην τελευταία περίοδο μίλησε το ιταλικό μέταλλο και οι προσωπικότητες των παικτών του Μέο Σακέτι. Με επιμέρους σκορ 24-8 η «Σκουάντρα Ατζούρα» έκανε την ανατροπή στην ανατροπή και επιβλήθηκε (80-71), τσεκάροντας εισιτήριο για την «8άδα».

Η Ιταλία είχε 5 διψήφιους (Μέλι 15, Μανιόν 14, Φοντέκιο 12, Τονούτ 10, Πολονάρα 13), δείγμα του πλουραλισμό στην επίθεση της. Για τη Νιγηρία ο Μέτου τελείωσε με double-double (22 πόντους/10 ριμπάουντ) ενώ ο Τζόρνταν Νουόρα των Μπακς πρόσθεσε άλλους 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 40-39, 56-63, 80-71

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα