Ιταλία-Ελλάδα 11-10: Εκτός τελικού η Εθνική, πάει για το χάλκινο

Η Ελλάδα πάλεψε κόντρα στην Ιταλία, όμως τελικά ηττήθηκε με 11-10 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Την Κυριακή (03/07, 15:30) θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον “μικρό” τελικό κόντρα στον ηττημένο από το ζευγάρι Ισπανία-Κροατία.

Η Ιταλία στον πρώτο οκτάλεπτο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και βρέθηκε στο +2 (4-2). Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου τα δύο επί μέρους γκολ των Βλαχόπουλου

και Φουντούλη έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Εκεί η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αντέδρασε και με ένα σερί 2-0 προηγήθηκε με 6-4. Ο Νικολαΐδης απάντησε και μείωσε στο 6-5 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα τέρμα διαφορά. Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Γενηδουνιά, αλλά ο Ντι Φούλβιο έκανε το 7-6 στο κλείσιμο της περιόδου.

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν καταστροφικό για την ελληνική ομάδα, καθώς οι Πρεσούτι και Ντόλτσε σκόραραν στα ίσια και έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ (9-6) στην ομάδα του Σάντρο Καμπάνια. Η εθνική κέρδισε διαδοχικές αποβολές και μείωσε σε 9-8 και 10-9, αλλά το γκολ του Ντι Φούλβιο 58΄΄ πριν τη λήξη “κλείδωσε” την νίκη.

Τα τελευταία δευτερολέπτα η προϋπάρχουσα ένταση κορυφώθηκε, υπήρξαν χτυπήματα εκατέρωθεν χωρίς οι διαιτητές να καταλογίσουν κάτι και ο Βλαχόπουλος με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 11-10. Τα τέσσερα δευτερόλεπτα που απέμεναν πήγαν να γίνουν θρίλερ, όταν οι Ιταλοί από τη σέντρα πέταξαν τη μπάλα εκτός πισίνας, αλλά η εθνική δεν μπόρεσε στην επαναφορά να κάνει το θαύμα.

Οι συνθέσεις:

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Keywords
Τυχαία Θέματα