Ιστορική πρόκριση της Διαμαντή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής

Ιστορία έγραψε η Φαίδρα Διαμαντή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής στην Αττάλεια, όπου κατέκτησε το εισιτήριο για τον τελικό του Ατομικού Γυναικών και έγινε η πρώτη Ελληνίδα φιναλίστ στα χρονικά του θεσμού στην κατηγορία των γυναικών. Ραντεβού για τον τελικό έκλεισε, επίσης, η οκταμελής ομάδα των Νεανίδων στον αεροβικό χορό, ολοκληρώνοντας τη διπλή ελληνική επιτυχία της πρεμιέρας.
 
Στην αυλαία των αγώνων, η Φαίδρα Διαμαντή έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό του Ατομικού Γυναικών

και με 19,500 βαθμούς κέρδισε την 7η θέση και μαζί την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (19/11, ώρα 13:45 – 14:15). Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η Σταυρούλα Κεραμίδα, που πήρε την 20ή θέση με 18,200 β..
Παράλληλα, η Φαίδρα Διαμαντή και ο Νίκος Παπαγεωργίου αγωνίστηκαν ως δίδυμο στον προκριματικό του Μικτού Ζευγαριού Ανδρών-Γυναικών, όπου κατέλαβαν τη 10η θέση με 18,650 β..
 
Την πρόκριση για τον τελικό πανηγύρισε και η ελληνική οκτάδα στο Αεροβικό Χορό Νεανίδων (Αθηνά Ανδαλή, Σταυρούλα Ανδριανοπούλου, Νεφέλη Βούλα, Αριάδνη Γραμμένου, Μαρία-Κρυσταλία Κολιαδήμα, Ανθή Λαζάρου, Μαρία Μανούσου, Μαρία Οικονόμου), με 16,600 β. και την 6η θέση στην κατάταξη, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό της Κυριακής (19/11, ώρα 12:15 – 12:45).
 
Κοντά σε ανάλογη επιτυχία βρέθηκε και η Πεντάδα Νεανίδων, με τις Ανδαλή / Ανδριανοπούλου / Βούλα / Γραμμένου / Μανούσου να τερματίζουν 11ες με 16,650 β., ενώ στο Τρίο Νεανίδων οι Ανδαλή / Γραμμένου / Κολιαδήμα κατέλαβαν την 20ή θέση με 16,700 β..
 
Αύριο, Σάββατο (18/11), τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν στους προκριματικούς το Τρίο Γυναικών (Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα), η Πεντάδα Ανδρών-Γυναικών (Νίκος Παπαγεωργίου, Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα), καθώς και η Μαρία Μανούσου στο Ατομικό Νεανίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα