Ισραήλ-Ισλανδία 2-2: Χαμένη ευκαιρία και για τους δύο (hls)

Στη Χάιφα στην πρεμιέρα του Β’ Ομίλου της League B, το Ισραήλ έδειξε από νωρίς διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό του, έχοντας κατοχή άνω του 70% με τους Ισλανδούς να πιέζονται αλλά να μην απειλούνται.

Τελικώς στο 25′ οι γηπεδούχοι χάρη στη συνεργασία των Σόλομον, Αμπάντα άνοιξαν το σκορ με τον επιθετικό της Σέλτικ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του με το εθνόσημο.

Από εκεί και πέρα οι Ισλανδοί βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα τους, βγήκαν από το καβούκι τους, απείλησαν

στο 27′ με τον Σίγκουρντσον, στο 36′ είχαν δοκάρι με τον Θορστέινσον για να ισοφαρίσουν στο 42′ με τον Χέλγκασον ύστερα από μεγάλο λάθος του Μαρσιάνο στην έξοδό του.

Οι Ισλανδοί έφτασαν στην ανατροπή στο 53′ με γκολ του Σίγκουρτσον ύστερα από σπουδαία πάσα του Μάγκνουσον και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 81′ με τον Χέλγκασον, αλλά ο Μαρσιάνο αρνήθηκε το 1-3.

Η σημασία αυτής της απόκρουσης απέκτησε προστιθέμενη αξία στο 84′ όταν ο Βάισμαν με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-2.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος έχει 3 ομάδες, αφού η UEFA έχει αποκλείσει τη Ρωσία, επομένως Ισλανδία, Ισραήλ και Αλβανία διεκδικούν την πρώτη θέση.

Iσραήλ: Μαρσιάνο, Ντάσα (αρχ.), Μιγκέλ Βίτορ, Γκόλντμπεργκ, Λάιντνερ, Αμπού Φάνι (61′ Ζαμπέρ), Πέρετζ(74′ Γκλέιζερ) , Καρζέβ (73′ Μπαρίμπο), Αμπάντα (80′ Ατζίλι), Νταμπούρ (61′ Βάισμαν), Σόλομον

Προπονητής: Αλόν Χαζάν

Iσλανδία: Ρούναρσον, Σάμπστεντ, Μπρ. Μπιάρνασον(46′ Όλαφσον) , Γκρέταρσον, Μάγκνουσον, Χέλγκασον, Μπιρ. Μπιάρνασον (αρχ.) (89′ Θράρνταρσον), Χάραλντσον (78′ Θόρνταρσον), Θορστέινσον(78′ Άντερσον) , Σβ. Γκούντγιονσεν(60′ Γκούντμουντσον) , Αρ. Σίγκουρτσον

Προπονητής: Άρναρ Βίνταρσον

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα