Ισπανία-Ελλάδα 9-5: Εκτός μεταλλίων η Εθνική

Οι Ιβηρες ήταν σαφώς ανώτεροι, επικράτησαν δίκαια με 9-5 και πέρασαν στους “4”, όπου θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (8/9) την Ουγγαρία. Την ίδια ημέρα η ελληνική ομάδα θα παίξει με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8, όμως το μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό θα παραμείνει απωθημένο, τουλάχιστον ως την επόμενη διοργάνωση στο Τελ Αβίβ.

Οι Ισπανοί σκόραραν στις δύο

πρώτες επιθέσεις τους και έδειξαν από την αρχή διάθεση. Με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κάκαρης, εκτέλεσε ο Γενηδουνιάς και ένα ωραίο σουτ του Βλαχόπουλου με παίκτη παραπάνω, η εθνική ισοφάρισε σε 2-2. Το ισπανικό πρέσινγκ δυσκόλεψε πολύ την ελληνική επίθεση και οι Ιβηρες αξιοποίησαν δύο κερδισμένες αποβολές και πήραν εκ νέου τον έλεγχο. Στην εκπνοή σχεδόν της πρώτης περιόδου, ο Νικολαϊδης κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Αργυρόπουλος νικήθηκε από τον Αγκίρε.

Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε με την εθνική να χάνει επίθεση με παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια να δέχεται γκολ στην κόντρα (5-2). Οι διεθνείς προσπάθησαν μέσα από την άμυνά τους να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ο Λιμαράκης ανέβασε την απόδοσή του και βρήκε απαντήσεις στα ισπανικά περιφερειακά σουτ, αλλά το μόνο που κατάφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως το τέλος του ημιχρόνου, ήταν να μειώσει σε 5-3 με γκολ του Δερβίση στον παίκτη παραπάνω.

Η Εθνική δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, ήταν θέμα χρόνου η Ισπανία να “ξεκολλήσει” και να αυξήσει τη διαφορά. Οι πρωταθλητές κόσμου ξέφυγαν και έτσι δεν άφησαν κανενα περιθώριο αμφισβήτησης του τελικού νικητή.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 2-1, 2-1

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε, Μουναρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναούχα, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φαμέρα 2, Καμπάνιας 1, Ταούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόσο, Μπούστος, Λόριο

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα