Ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ! (video)

Ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη απέναντι στη Βέντσπιλς στη Λετονία, με το εντυπωσιακό 59-80, και μαζί την πρόκριση στους 16 του BCL

Impossible is nothing λέει μια... παλιά αμερικάνικη παροιμία, η οποία βρήκε την εφαρμογή της στην περίπτωση του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Πριν ένα μήνα κανείς δεν περίμενε ότι οι «ασπρόμαυροι» θα πετύχαιναν την πρόκριση στους 16 του BCL, όμως, αυτοί τα κατάφεραν και μάλιστα ως τρίτοι στην κατάταξη του ομίλου τους!

Ο «Δικέφαλος» έφυγε νικητής απόψε (6/2) από τη Λετονία στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Βέντσπιλς
με το εντυπωσιακό 59-80 και σε συνδυασμό με την ήττα της Νεπτούνας από την Τενερίφη έπιασε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του 2ου ομίλου της διοργάνωσης, που σημαίνει ότι το καλύτερο δυνατό σενάριο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης εφαρμόστηκε στον απόλυτο βαθμό!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός στο Βέντσπιλς! Η διαφορά των 21 πόντων υπέρ του, που πήρε με τη βολή του Τζόουνς στα 51’’ πριν τη λήξη του αγώνα (με αυτή διαμορφώθηκε το τελικό 59-80), είναι ενδεικτική της ανωτερότητάς του σε ένα παιχνίδι που εκ προοιμίου είχε χαρακτηριστεί ως τελικός, που σημαίνει ότι ήταν αυξημένης έντασης και πίεσης και για τους δύο αντιπάλους.

Ο «Δικέφαλος» είχε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το πάνω χέρι στο σκορ. Το έχασε μόνο στα 6’:34’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν βρέθηκε πίσω 7-5. Με σερί 10-0 σε εκείνο το σημείο έκανε το 7-15, για να λήξει η πρώτη περίοδος 19-23. Σε αυτό το δεκάλεπτο, οι Χρυσικόπουλος, Γκος και Μαργαρίτης τράβηξαν κυρίως το σκορ.

Στο β’ δεκάλεπτο το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει και πάλι 23 πόντους και να δέχεται 17, δηλαδή 2 λιγότερους από το α’ δεκάλεπτο (36-46). Τη ζημιά στη Βέντσπιλς σε αυτό το διάστημα έκαναν οι Χαραλαμπόπουλος, Μαργαρίτης, Κρουμπάλι και Ζάρας.

Σρτην αρχή του γ’ δεκαλέπτου η Βέντσπιλς έκανε την ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το ματς. Το έφτασε στο 45-46 στα 7’:47’’ πριν τη λήξη, κάνοντας σερί 9-0, όμως, στο σημείο αυτό, οι Τζόουνς, Κρουμπάλι, Μαργαρίτης και Ζάρας, με τους κρίσιμους πόντους που σημείωσαν κράτησαν τον ΠΑΟΚ στην πρωτοπορία. Το δεκάλεπττο τελείωσε με σκορ 54-67 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Στο δ’ δεκάλεπτο, οι «ασπρόμαυροι» παίζοντας κυρίως σετ παιχνίδι και κρατώντας την ψυχραιμία τους απέναντι στους προκλητικούς Λετονούς, ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά και την έφτασαν στο τελικό +21 (59-80). Στο διάστημα αυτο έδρασαν κυρίως οι Γκος και Χαραλαμπόπουλος. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είναι η παρουσία των Τζόουνς και Κρουμπάλι, οι οποίοι βοήθησαν με πολλούς τρόπους την ομάδα τους να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 19-23, 36-46, 54-67, 59-80

Βέντσπιλς (Ρ. Στελμάχερς): Χάμιλτον, Μπαρνέτ 6 (1), Γκρίνμπεργκς, Γιάκοβιτς 5 (1), Λόματζ 4, Ουμπίλα 17 (2), Φρειμάνις 8 (2), Σκέλε 3, Γκούλμπις 8, Γιουσίκας 6, Ζάκις 2

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 5 (1), Κρουμπάλι 12, Κόνιαρης 3 (1), Μαργαρίτης 13 (1), Ζάρας 9 (2), Χαραλαμπόπουλος 12 (2), Καραμανώλης, Κατσίβελης 3 (1), Τζάκσον 2, Γκος 10 (2), Τζόουνς 11 (1)
Keywords
Τυχαία Θέματα