Ισόπαλα "αστέρια" (video)

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος είχαν από ένα ημίχρονο και από ένα γκολ με δράστες τους Καλτσά και Ουάρντα οι οποίοι διαμόρφωσαν το 1-1 μετά από ένα ματς που έχει ήδη ξεχαστεί.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί με τον Καλτσά, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο Ατρόμητος δυσκολευόταν πολύ να φανεί απειλητικός, στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε πρόσωπο κέρδισε μέτρα και ουσιαστικά με μία ευκαιρία ισοφάρισε με τον Ουάρντα ο οποίος σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική διατηρώντας
τον Ατρόμητο αήττητο για τέταρτο συνεχόμενο ματς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε το ματς έχοντας τον Παπαδόπουλο στο τέρμα τους Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Κότσιρα και Μαρτίνεθ στα άκρα. Κυριακόπουλος και Μπελόκ ήταν στο κέντρο του γηπέδου, ενώ στην τριάδα μεσοεπιθετικά ήταν οι Ρόλε, Φερνάντεθ και Καλτσάς πίσω από τον Αραβίδη σε διάταξη 4-2-3-1. Μάλιστα ο Ρόλε μπήκε την τελευταία στιγμή στην εντεκάδα αφού δε μπόρεσε να αγωνιστεί ο Βαλιέντε που τραυματίστηκε στο ζέσταμα.

Από την άλλη ο Νταμίρ Κάναντι απόντος του Ρισβάνη είχε Μέγερι κάτω από τα γκολπόστ, Μάντσον λίμπερο και στόπερ τους Χατζηισαία και Καρασαλίδη, δεξιά και αριστερά όλη την πλευρά είχαν Κιβρακίδης και Κατράνης ενώ ρόμβο στο κέντρο σχημάτιζαν οι Ούμπιντες, Μπρούνο, Ενσικούλού και Ουάρντα με τον Κολούρη στην κορυφή της επίθεσης σε διάταξη 3-6-1.

Ένα ημίχρονο Καλτσάς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης είχε εγκλωβίσει όλα τα ατού του Ατρόμητου, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και κατάφερε να σκοράρει μετά από ένα κόρνερ του Ρόλε με το Καλτσά στο 24ο λεπτό. Αφού αρχικά ο Μαρτίνεθ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μαρτίνεθ στο δεύτερο δοκάρι εν συνεχεία ο βραχύσωμος επιθετικός του Αστέρα σούταρε με το αριστερό με τη μπάλα να περνά από τέσσερις παίκτες του Ατρόμητου και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ως εκείνο το λεπτό ο Καλτσάς είχε άλλες δύο καλές στιγμές, πρώτα με ένα πλασέ σε πρώτο χρόνο στην κίνηση από φάουλ-σέντρα του Ρόλε με τη μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από την εστία, ενώ στη φάση που προηγήθηκε του γκολ του, ο ίδιος είχε σουτάρει από το ύψος της περιοχής για να δει τον Ούμπιντες αν βάζει κόντρα αυτοθυσίας παραχωρώντας το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ. Αυτά είναι όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος.

Με άλλο σύστημα και παίκτες ο Κάναντι

Ο Νταμίρ Κάναντι απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του είχε ήδη αλλάξει τη διάταξη από 3-6-1 σε 4-2-3-1 ανεβάζοντας τον Μάντσον δίπλα στον Ούμπιντες. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε τον Βασιλακάκη αντί του αρνητικού Ενσικουλού, αλλά και τον νεαρό Θεοδωράκη στη θέση του Μέγερι ο οποίος είχε έναν τραυματισμό από το πρώτο μέρος που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε το ρυθμό εκεί που τον ήθελε και δεν επέτρεπε στον Ατρόμητο να φανεί απειλητικός. Είναι χαρακτηριστικό πως μία καλή στιγμή είχε ο Καλτσάς με φάουλ από το κέντρο που θέλησε να αιφνιδιάσει τον Θεοδωράκη αλλά ήταν άστοχο, ενώ ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο 79' με χλιαρή κεφαλιά του Μανούσου στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Πρώτη φάση και γκολ ο Φαραώ

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 82ο λεπτό όταν ο Ατρόμητος κέρδισε ένα κόρνερ, το εκτέλεσε ο Ούμπιντες κι ο Ουάρντα νικώντας κατά κράτος στον αέρα τον (εξαιρετικό) Μαρτίνεθ έπιασε μια πολύ δύσκολη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία για να κάνει έτσι το 1-1.

Στο 90' μάλιστα ο Ατρόμητος είχε μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ όταν μετά από νέο κόρνερ του Ούμπιντες ο Χατζηισαίας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στον Κουλούρη που σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα του Κοτσάνη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς να έχουν παράγει πολλά πράγματα στο ματς.

Έτσι ο Αστέρας έφτασε στους 22 βαθμούς και δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας διατηρώντας το άγχος στην Τρίπόλη ενόψει του φώτο φίνις. Από την άλλη ο Ατρόμητος ο οποίος ήταν μετριότατος στο πρώτο μέρος και χωρίς να δημιουργεί φάσεις, κατάφερε την ύστατη ώρα να φτάσει στην ισοφάριση που τον φέρνει στους 40 βαθμούς συνεχίζοντας την πορεία προς την έξοδο στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
Διαιτητής: Κοτσάνης

Σκόρερ: 24' Καλτσάς/ 82' Ουάρντα

Αστέρας Τρίπολης (Γ.Παράσχος): Παπαδόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κότσιρας, Μαρτίνεθ, Κυριακόπουλος, Μπελόκ, Ρόλε (69' Τσιλιανίδης), Καλτσάς (91' Δουβίκας), Φερνάντεθ, Αραβίδης (75' Μανιάς)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι): Μέγερι (46' Θεοδωράκης), Μάντσον, Καρασαλίδης, Χατζηισαίας, Κιβρακίδης (74' Μανούσος), Κατράνης, Ούμπιντες, Ενσικουλού (46' Βασιλακάκης), Μπρούνο, Ουάρντα, Κουλούρης

Δείτε κάθε γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή του, αποκλειστικά στο match center του Νοvasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα