Ησαΐα, πως σε λένε;

Το έχω βίτσιο, το παραδέχομαι, να τσεκάρω τα ονόματα των παικτών. Συνηθίζω να τους ρωτάω όταν τους βλέπω για πρώτη φορά, ειδάλλως ξεκινάμε λάθος και μετά το πουλάκι πέταξε, Βαζέχα και γεια σας.

Η πρώτη φορά που ο Isaiah Canaan μπήκε στη ζωή μας ήταν ως παίκτης της Ούνιξ του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία αγωνιζόταν στο Eurocup. Χωρίς τη βοήθεια του audio guide της Ευρωλίγκας κατέφυγα στο σύνηθες youTube,

να ακούσω Αμερικανούς συναδέλφους για να βγάλω άκρη. Άκουσα «Κέιναν» όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα των Φίνιξ Σανς, πήγα λοιπόν με αυτό.

Την επόμενη σεζόν η Ούνιξ προήχθη στην Ευρωλίγκα, το audio guide ήταν στη διάθεση μου και ο τύπος είπε τον εαυτό του «Κάναν», με αυτό το πρώτο «α» του “Canada”, κάτι μεταξύ «α» και «ε». Επειδή είναι αδύνατον να μιλήσεις με προφορά σε μετάδοση, ο τύπος άλλαξε σε Κάναν. Την ίδια προφορά του ονόματος του ακολούθησε έκτοτε, είτε σε συνεντεύξεις είτε φέτος με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Όμως ο δαιμόνιος Νικήτας Αυγουλής ξέθαψε βίντεο με ρεπόρτερ των Σανς να τον ρωτάει πως τον λένε και ο ίδιος να απαντάει πως «το επίθετο μου προφέρεται Κέιναν, αλλά επειδή όλοι το έκαναν λάθος, το έκανα και εγώ Κάναν και ησύχασα»!

Εκείνη τη στιγμή μου ήρθε στο μυαλό ο Ερτέλ, τον οποίο είχα ρωτήσει πώς να προφέρω το μικρό του όνομα, Τόμας ή Τομά και μου είχε απαντήσει με το αδιάφορο «όπως να ‘ναι». Όταν επέμεινα, συνέχισε με το «δεν έχει σημασία».

Κέιναν ή Κάναν λοιπόν, κάντε τη δουλειά σας και μη χολοσκάτε.

Καλή σεζόν!

ΥΓ. Για το Σούπερ Καπ, αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα