Ιράν όπως Ιράκ;

Αν ο πόλεμος του Ιράκ το 2003 αποδείχτηκε ένα ματωμένο φιάσκο, σε σύγκριση με τον ενδεχόμενο πόλεμο με το Ιράν, θα μοιάζει με αριστούργημα σχολαστικής προετοιμασίας. Μια πολεμική σύγκρουση με το Ιράν θα σήμαινε την επανάληψη ενός σφάλματος, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα: χωρίς συμμάχους, χωρίς δικαιολογία και χωρίς κανένα σχέδιο, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο Atlantic.

Κι όμως… το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στέλνει στη Μέση Ανατολή συστοιχίες πυραύλων Patriot, ενώ στη δύναμη κρούσης συγκαταλέγονται αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά

B-52, στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να επιβληθούν εκ νέου οικονομικές κυρώσεις.

Οι δυσοίωνες εξελίξεις

Σύμφωνα με την αποκάλυψη των New York Times, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε fake news, σε μια συνεδρίαση των συμβούλων εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, ο εκτελών χρέη υπουργού Αμύνης Πάτρικ Σάναχαν παρουσίασε ένα στρατιωτικό σχέδιο που προβλέπει την αποστολή ως και 120.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή αν το Ιράν επιτεθεί σε αμερικανικές δυνάμεις ή επιταχύνει τις εργασίες του για πυρηνικά όπλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι κοντά στον αριθμό των στρατιωτών που εισέβαλαν το 2003 στο Ιράκ. Το σχέδιο αυτό προετοιμάστηκε με εντολή των σκληροπυρηνικών της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα