Ιορδανία – Αλγερία: Χωρίς περιθώρια λάθους

Οι ισορροπίες στον όμιλο είναι εξαιρετικά λεπτές, καθώς ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Αργεντινής – Αυστρίας, η ήττα για Ιορδανία ή Αλγερία ενδέχεται να σημαίνει και οριστικό τέλος στο τουρνουά.

Η Ιορδανία, στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε εντυπωσιάσει στην πρεμιέρα απέναντι στην Αυστρία, όπου μπορεί να ηττήθηκε με 3-1, αλλά παρουσίασε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο, χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο

με γρήγορες αντεπιθέσεις.

Πλέον, οι «Αλ-Νασάμα» δεν έχουν περιθώρια για διαχείριση και απέναντι στην Αλγερία καλούνται να παίξουν για τη νίκη, καθώς ακόμη και η ισοπαλία μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με την Αργεντινή.

Ο σκόρερ του πρώτου ιστορικού γκολ της χώρας σε Μουντιάλ, Αλί Ολβάν, έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας:

«Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του και δεν τα επαναλαμβάνει. Στο επόμενο παιχνίδι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι».

Στην αντίπερα όχθη, η Αλγερία βρίσκεται επίσης υπό πίεση, μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Αργεντινή, σε ματς όπου ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε χατ-τρικ. Οι Αλγερινοί εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία και προχώρησαν σε επίσημη διαμαρτυρία προς τη FIFA.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς τόνισε την ανάγκη αντίδρασης:

«Πρέπει να ενισχύσουμε την πίστη στην ομάδα, γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε ακόμη την τύχη στα χέρια μας».

Με την Αργεντινή να παρακολουθεί από απόσταση και την Αυστρία να παραμονεύει, το παιχνίδι στο στάδιο των Σαν Φρανσίσκο 49ers μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη διαμόρφωση του ομίλου.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Πιθανές ενδεκάδες

Ιορδανία (3-4-3): Αμπουλάιλα – Αλ Ρουσάν, Αλ Αράμπ, Αμπουαλναντί – Χαντάντ, Αλ Ρασντάν, Αλ Ραουαμπντέχ, Αμπού Τάχα – Φακουρί, Ολβάν, Ταμάρι.

Αλγερία (4-3-3): Ζιντάν – Μπελγκαλί, Μαντί, Μπενσεμπαϊνί, Αΐτ-Νουρί – Μπουαντί, Ζερρούκι, Μάζα – Μαχρέζ, Αμούρα, Τσάιμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα