Ιωνικός-Απόλλων 4-0: Νίκη σωτηρίας με επιβλητική εμφάνιση

Μέσα σε 32 λεπτά ο Ιωνικός είχε “καθαρίσει” το κομβικό αυτό παιχνίδι, σκοράροντας τρεις φορές, απέναντι στην παραπαίουσα άμυνα της “ελαφράς ταξιαρχίας”.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, ο Ιωνικός κατάφερε να προηγηθεί στο 8ο λεπτό, από την ωραία προσπάθεια του Βαλεριάνου που βρήκε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή τον Κιάκο, αφύλακτος ο 24χρονος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη. Πρώτο γκολ για τον πρώην ποδοσφαιριστή

του Βόλου στο πρωτάθλημα. Κακή αμυντική λειτουργία στη φάση από την ομάδα του Φέστα.
Λίγο αργότερα η ομάδα του Δημήτρη Σπανού «άγγιξε» το 2-0, όταν μετά από κόρνερ του Άοσμαν ο Σάντσες έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Κότσαρη και στη συνέχεια το σουτ του Τσιγκρίνσκι κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό.

Ότι δεν πέτυχε η ομάδα της Νίκαιας σε αυτή τη φάση, το κατάφερε ένα λεπτό αργότερα. Στο 18΄ο Τουράμ μέσα στην περιοχή μοίρασε στον Μάντζη, αυτός με τακουνάκι έδωσε στον Κιάκο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πλήρης αιφνιδιασμός για την ελαφρά Ταξιαρχία.
Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Αποφασισμένος να πάρει το τρίποντο ο Ιωνικός σκόραρε πάλι στο 32ο λεπτό. Μάντζης και Τουράμ συνδυάστηκαν πολύ όμορφα, ο Βραζιλιάνος πάσαρε στον 30χρονο επιθετικό στο δεύτερο δοκάρι, από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0. Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μάντζη στη Σούπερ Λιγκ.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΓΚΟΛ-ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΣΙΟ

Στο 56′ είχε δεύτερο δοκάρι ο Ιωνικός, μετά από λάθος γύρισμα του Ράιλι στον Κότσαρη και ένα λεπτό αργότερα, στο 57ο λεπτό ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ιωαννίδης ανατράπηκε από τον Βαλεριάνο. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε την παράβαση, ο παθών εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη, ο Τσιλούλης σκόραρε μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα του Ιωνικού, αλλά με τη βοήθεια του VAR το γκολ ακυρώθηκε, γιατί ο σκόρερ βιάστηκε να μπει στην περιοχή. Η κακή βραδιά για την ομάδα του Φέστα ολοκληρώθηκε στο 65ο λεπτό, όταν αρχικά ο Σιδηρόπουλος έδειξε κίτριν κάρτα στον Αντίλ Ράιλι ο οποίος σταμάτησε αντικανονικά τον Μάντζη, αλλά με τη χρήση του on field review, ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 81ο λεπτό ο Κότσαρης πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Μάναλη που βρήκε τυχαία τη μπάλα μετά τη κεφαλιά του Μάντζη.

Στο 88ο λεπτό είχαμε την πιο ωραία φάση του αγώνα. Οι παίκτες του Ιωνικού εκτέλεσαν πλασαριστά το κόρνερ, ο Βαλεριάνος έστρωσε στον Ντάλσιο έξω από την περιοχή, ο οποίος με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί “γάμα” του Κότσαρη για το τελικό 4-0, στην πιο ευρεία εφετινή του νίκη.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (84΄Τσιριγώτης), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος (76΄ Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (82΄Βαφέας), Τουράμ (77΄ Γκοτσούλιας), Μάντζης (84΄Πλατέλλας)
Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (46΄Τσιμπσά), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνες (46΄Τσιλούλης), Γιαννιώτας (39΄Κάστρο) , Παμλίδης (71΄Ντάουντα), Ιωαννίδης (74΄Γιακιμόβσκι)

Keywords
Τυχαία Θέματα