Ιωνικος – Λεβαδειακός 0-0: Είχαν ρυθμό, ξέμειναν από ουσία!

Σε ένα ματς όπου υπήρχε μια καλύτερη προοπτική, μέ βάση τον ρυθμό και τη διάθεση, Ιωνικός και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 αφενός γιατί δεν μπόρεσαν να φανούν αποτελεσματικοί κι αφετέρου διότι στις “δύσκολες”καταστάσεις οι τερματοφύλακες – και κυρίως ο Βόσνιος Μάρκοβιτς των φιλοξενούμενων – έδειξαν τη απαιτούμενη οξυδέρκεια προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες τους

Σε σχήμα 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Σπανός με τους Αντούνιες, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό μπροστά από τον Χουτετσιώτη. Στην μεσαία γραμμή οι Μεντόζα, Μασάς, Άοσμαν και οι Μύγας, Βαλεριάνος στις πτέρυγες έχοντας

ως προωθημένους τοτς Ιωαννίδη και Μάντζη

Ο Ταουσιάνης στο συνηθισμένο για τους Βοιωτούς 4-3-3 είχε τους Κωσταντινίδης, Τζιμόπουλο, Βινίσιους και Βίχο μπροστά από τον γκολκίπερ Μάρκοβιτς. Στην μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Μπελμόντ, Μεχία, Σιμελίδης και πιο μπροστά οι Βρακάς, Μουτίνιο και Δούμντσιος.

Οι καλοί οιωνοί σε ένα τέτοιο ματς έχουν να κάνουν με την διάθεση κι ο Ιωνικός με τον Λεβαδειακό αυτό το στοιχείο το φανέρωσαν νωρίς – νωρίς.
Βέβαια φάνηκε επίσης και το καλό «διάβασμα» από τους πάγκους καθώς ότι καλό προέκυπτε από την έμπνευση των μέσων και των επιθετικών, έμεινε μισοτελειωμένο ή σταματούσε στην ικανότητα των δύο γκολκίπερ.
Σε μια άλλη περίπτωση και στην πρώτη καλή φάση του ματς, οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι καθώς το σουτ, από εκτέλεση φάουλ, του Άοσμαν βρήκε στη συμβολή των δοκών του Μάρκοβιτς ο οποίος πάντως στη συνέχεια του ματς αναδείχθηκε ως ο MVP της ομάδας του!
Σε 2-3 περιπτώσεις ως το φινάλε του ημιχρόνου απέκρουσε σουτ του Άοσμαν και του Μάντζη ενώ στο 2ο μέρος και κυρίως μετά το «φρεσκάρισμα» του Ιωνικού από την είσοδο του Λοβέρα, ο Βόσνιος γκολκίπερ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά όπου και όταν χρειάστηκε προκειμένου να κρατήσει το μηδέν! Η προσπάθειά του παίρνει μάλιστα περισσότερους πόντους καθώς στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Λεβαδειακός έχασε με αναγκαστικές αλλαγές του κεντρικούς αμυντικούς Βινίσιους και Τζημόπουλος καθώς αποχώρησαν τραυματίες!
Η ομάδα της Βοιωτίας είχε μεν λιγότερες επιθετικές προσπάθειες από τους αντιπάλους της όμως στο 90’ άγγιξε πιο… ζεστά, τους βαθμούς της νίκης αλλά στο τετ-α-τετ που προέκυψε από την μπαλιά του Μπελμόντ στον νεοεισελθόντα Τσιριγώτη αλλά αυτός μόνος απέναντι στον Χουτετσιώτη σούταρε άστοχα!

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός)
Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Μύγας, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς (67’ Μίλο), Μεντόσα (67’ Λοβέρα), Μάντζης, Ν. Ιωαννίδης (67’ Ελευθεριάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης)
Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους (85’ Λιάγκας), Τζημόπουλος (64’ Μπαχανάκ), Βήχος, Μεχία, Συμελίδης (75’ Χαμόντ), Μπελμόντ, Βρακάς (84’ Τσιριγώτης), Μουτίνιο (46’ Λούα Λούα), Δούμτσιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα