Η...μοναξιά ενός Βάσκου στο ΣΕΦ

Ο...ηρωικός φίλος της Μπασκόνια που έκανε χθες εξέδρα μόνος του για τους φιλοξενούμενους στο ΣΕΦ, διηγήθηκε την περιπέτειά του στην ιστοσελίδα Gasteiz Hoy.

Ο Αντόνι Ιριόνδο, Βάσκος στην καταγωγή, βρίσκεται στην Ελλάδα για σπουδές με το πρόγραμμα Erasmus.

«Το πρώτο πράγμα που κοίταξα όταν έμαθα τον προορισμό μου ήταν να δω αν κάποιο ματς της Μπασκόνια στην Ελλάδα
συνέπιπτε με την παρουσία μου εκεί. Πρώτα ήρθα σε επαφή με τη Μπασκόνια και έπειτα με τον Ολυμπιακό για να πάω στο παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας. Μου είπαν ότι ένα μέρος της εξέδρας θα είχε κρατηθεί για μένα».

Ο Ιριόνδο, όπως εξήγησε μετά τον αγώνα και μέσω Twitter, πήρε την θέση του στην εξέδρα μισή ώρα πριν από το τζάμπολ και αρχικά τα πράγματα δεν έδειχναν να εξελίσσονται ευνοϊκά γι' αυτόν.

«Όταν έφτασα στη θέση μου αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού κρεμούσαν τα πανό τους. Περίμενα να τελειώσουν και μετά έβαλα την ikurriña (σ.σ.: την σημαία των Βάσκων) και την φανέλα της Μπασκόνια. Χαιρετούσα έναν συμφοιτητή μου όταν είδα τρεις οργανωμένους να έρχονται προς το μέρος μου και να παίρνουν τη σημαία. Προσπάθησα να τους μεταπείσω, αλλά με απείλησαν στα ελληνικά χωρίς να καταλαβαίνω. Το μόνο που κατάλαβα ήταν ένα ''f...k Baskonia και αποχώρησαν με απειλητική διάθεση. Στην συνέχεια ήρθε ο άνδρας της ασφάλειας και μου είπε να δω το παιχνίδι από διαφορετικό σημείο χωρίς τη φανέλα μου. Του είπα όχι. Εκείνη την στιγμή είχα λίγο φόβο αλλά και θυμό. Ήθελα περισσότερο από ποτέ να ενθαρρύνω την ομάδα μου γιατί είχα αυτό το δικαίωμα. Καταλαβαίνω να με αποδοκιμάσουν, αλλά όχι να μου επιτεθούν προσωπικά χωρίς να έχω προσβάλλει κανέναν και χωρίς να ασχοληθώ με την αντίπαλη ομάδα», είπε ο Ιριόνδο και συνέχισε φωνάζοντας το όνομα της ομάδας του:

«Κάποια στιγμή ακόμα και οι παίκτες της Μπασκόνια γύρισαν προς το μέρος μου ακούγοντας τη φωνή μου σε μία διακοπή. Ένας άνδρας της ασφάλειας με πλησίασε και μου είπε ότι για το καλό μου έπρεπε να σταματήσω να φωνάζω. Εκεί ένιωσα ξανά νευρικός, γιατί κέρδιζε και η Μπασκόνια. Άρχισα να σκέφτομαι ότι αν κερδίζαμε, θα έπρεπε να του ζητήσω να μείνει μαζί μου για λίγο ή να με βάλει σε ένα ταξί, για παν ενδεχόμενο».

Τελικά, η εμπειρία του εξελίχθηκε με καλό τρόπο στο τέλος:

«Ένας οπαδός με πλησίασε και μου έδωσε το εισιτήριό του γιατί είχα αγοράσει το δικό μου στο διαδίκτυο. Μετά το ματς, 30-40 άτομα ήρθαν προς το μέρος μου. Όλοι με χειροκρότησαν και μου έδειξαν σεβασμό που πήγα εκεί με τη φανέλα της Μπασκόνια, ενθαρρύνοντας την ομάδα μου πιο δυνατά ακόμα και από αυτούς σε μερικές στιγμές. Κάποιος μάλιστα μου έδωσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και ένα κασκόλ. Αυτοί που έβαζαν τα πανώ πριν από το ματς, ήρθαν επίσης να με χαιρετήσουν και με έβαλαν και στον αγωνιστικό χώρο. Στην συνέχεια με πήγαν σπίτι με το αυτοκίνητο. Ο ενθουσιασμός των φίλων του Ολυμπιακού είναι απίστευτος και ανόητοι όπως οι τρεις που μου πήραν τη σημαία υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Είναι αλήθεια όμως ότι οι οργανωμένοι έχουν μεγάλη δύναμη στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουν πολλά - πολλά».

Ο Βάσκος δεν κατάφερε ποτέ να ανακτήσει την σημαία του, αλλά τόνισε ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός φτάσει στο Final Four της Βιτόρια, οι συμπατριώτες του πρέπει να φερθούν στους Έλληνες οπαδούς με σεβασμό:

«Προσκαλώ τους Βάσκους να ανοίξουν τις πόρτες τους σε οπαδούς όπως αυτοί του Ολυμπιακού τον Μάιο. Δείχνουν μεγάλο σεβασμό και έχουν το ίδιο πάθος για το μπάσκετ όπως κι εμείς».
Keywords
Τυχαία Θέματα