Ικανοποιούνται τα "θέλω" του Μαρτίνς

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ικανοποιεί τα "θέλω" του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την τύχη αυτά που ζητά για να χτίσει την ομάδα που έχει στο μυαλό του να τα κάνει πράξη η διοίκηση. Κάτι που λύνει τα χέρια κάθε τεχνικού αλλά ανεβάζει και τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του, καθώς ουσιαστικά εξανεμίζεται η δικαιολογία «δεν είχε τους παίκτες που ήθελα».

Η άριστη περσινή διαχείριση του υλικού από τον Μαρτίνς είναι και το κλειδί,

καθώς ο Πορτογάλος κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη όλων.

Από την πρώτη μέρα που άρχισε η… κούρσα του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, στο πρόγραμμα υπήρχαν με σειρά προτεραιότητας και ιδιαίτερων συνθηκών (Εθνική ομάδα) δύο κινήσεις. Η πρώτη ήταν η αγορά του Ζοσέ Σα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεκαθαρίσει πως ο τερματοφύλακας της Εθνικής Πορτογαλίας, που έκανε καταπληκτική σεζόν με τον Ολυμπιακό έπρεπε να μείνει. Για να γίνει αυτό έπρεπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και το έκανε. Ήταν το πρώτο «θέλω» του Πορτογάλου τεχνικού που έγινε πράξη. Το δεύτερο, αποτελούσε και «θέλω» όλων των φίλων του Ολυμπιακού. Να παραμείνει στο λιμάνι ο αρχηγός της ομάδας και καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν που έφυγε. Έπρεπε να μείνει ο Κώστας Φορτούνης και έμεινε. Ήταν εξάλλου και προσωπικό «θέλω» του Βαγγέλη Μαρινάκη που το έδειξε με πράξη καθώς με το συμβόλαιο που πρόσφερε στον Έλληνα άσο τον μετέτρεψε στον πλουσιότερα αμειβόμενο Έλληνα ποδοσφαιριστή εντός των συνόρων και 4ο γενικά (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Μήτρογλου είναι οι πρώτοι τρεις).

Η συνέχεια στο… κάλενταρ έλεγε «ακραίους». Τα ονόματα πολλά και το πρώτο που ήρθε έκανε «κρότο». Ο Ματιέ Βαλμπουενά άφησε την Τουρκία και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα. Στη συνέχεια άλλος ένας ακραίος έπιασε λιμάνι.

Ο Αλγερινός Σουντανί άφησε την Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό προσθέτοντας ποιότητα στα «φτερά», μαζί με τους Ποντένσε, Μασούρα και Λάζαρο.

Στη μεσαία γραμμή αλλά και για τα άκρα ήρθε και ο Μπρούνο για τον οποίο ο Μαρτίνς είχε θετική γνώμη από τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

Δεδομένη ήταν η ανάγκη για κεντρικό αμυντικό. Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν το όνομα που από την αρχή όχι απλά έριξε στο τραπέζι ο Πέδρο Μαρτίνς αλλά επέμενε ακόμα κι όταν όλα έδειχναν πως ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι διοικούντες την ομάδα του Πειραιά, αφού είδαν το πόσο επιμένει ο Πορτογάλος για τον συμπατριώτη του, επέμειναν κι εκείνοι για να κλείσουν την μεταγραφή και το έκαναν ικανοποιώντας ένα ακόμη «θέλω» του Μαρτίνς. Η προσθήκες στην ίδια θέση δεν έχουν τελειώσει καθώς αναμένεται να αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός έμπειρος και ποιοτικός.

Επίσης έχει αποκτηθεί ο Μπα, τον οποίο θα τσεκάρει ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, υπάρχει ο Σισέ που θα παίξει στο Κόπα Άφρικα, ενώ δεν έχει φύγει από την ομάδα ο Γιάγκος Βούκοβιτς.

Μένουν ανοιχτά θέματα και μάλιστα φλέγοντα καθώς δεν έχει κλείσει η θέση του βασικού επιθετικού. Αποκτήθηκε ταλέντο, που ακούει στο όνομα Κάιπερς, όπως και ο Μάριος Βρουσάι, ενώ επέστρεψε ο Μάνος.

Υπάρχει ο Γκερέρο, και ο Σολδάνο (για τον οποίο όμως υπάρχουν 2 ομάδες από Ισπανία που ενδιαφέρονται). Οι παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό πολλοί αλλά και ακριβοί. Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει σίγουρα έναν φορ που θα κάνει την διαφορά.

Χρόνος υπάρχει και το σίγουρο είναι πως υπάρχει και διάθεση για να δημιουργηθεί ομάδα που θα επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα