Η υπόθεση Βαρέλα δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια


Όπως όλα δείχνουν ο Φερνάντο Βαρέλα έχει πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον του οι οποίες δεν τον τοποθετούν εντός ΠΑΟΚ και για τη νέα σεζόν. Ένας ποδοσφαιριστής με αδιαμφισβήτητα τεράστια προσφορά στην εκπληκτική φετινή χρονιά του «Δικεφάλου» σε όλα τα επίπεδα. Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο προκειμένου ο ΠΑΟΚ
να τον εντάξει στο δυναμικό του είχε δώσει στην προηγούμενη ομάδα του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον περιέβαλλε με ιδιαίτερη αγάπη αυτόν και την οικογένειά του, με τα παιδιά του να πλαισιώνουν τις Ακαδημίες και τη σύζυγό του να κάνει πράξη την επιθυμία της παρακολουθώντας τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας από τη θύρα 4.

Γενικότερα ήταν μια αμφίδρομη σχέση προσφοράς κι εκτίμησης από την οποία αμφότεροι βγήκαν ωφελημένοι. Και με όλα αυτά δύσκολα θα υπέθετε κανείς πως δε θα υπήρχε και συνέχεια. Κι όμως ... η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. Οι διοικούντες την ΠΑΕ, σε μια απτή απόδειξη της σφοδρής διάθεσής τους να τον διατηρήσουν στο δυναμικό της ομάδας έφτασαν σε μια προσφορά υπερδιπλάσιας αυτής που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, όμως δε στάθηκε αρκετά προκειμένου ν’ αποσπάσει το «ναι» του θηριώδη κεντρικού αμυντικού στη νέα πρόταση συνεργασίας που του κατέθεσαν.

Στα 31 του αποφάσισε να πάρει μια απόφαση με γνώμονα το οικονομικό του συμφέρον, τραβώντας ρότα γι’ άλλες πολιτείες, που σύμφωνα με τις ενδείξεις θα τον οδηγήσουν στα μέρη που μένει ο ... Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον περασμένο Ιανουάριο. Καθ’ όλα σεβαστό. Αυτό δεν αλλάζει τη μεγάλη προσφορά του κι αυτήν είναι στη οποία πρέπει άπαντες να σταθούν και να θυμούνται από τον ίδιο. Ωστόσο, το προσωπικό συμφέρον κι η περιθωριοποίηση του συναισθηματισμού, λογική που υιοθετείται κι ενισχύεται πάντα από τον εκάστοτε μάνατζερ του όποιου ποδοσφαιριστή, όπως συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς ποτέ αυτό να καθιστά άμοιρο ευθυνών τον ίδιο, δείχνει τον δρόμο και στον ΠΑΟΚ.

Αυτό σημαίνει πως μπροστά στο συμφέρον της ομάδας δε χωρούν συναισθηματισμοί. Με τον πήχη να έχει ανέβει ψηλά μετά και τη φετινή σεζόν, ο «Δικέφαλος» έχει μπροστά του μεγάλες προκλήσεις με κυριότερη την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Κι όποια απόφαση κριθεί από τους αρμόδιους απαραίτητη σ’ επίπεδο έμψυχου υλικού θα πρέπει να γίνει πράξη έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της ομάδας κι αφήνοντας στην άκρη τον όποιον συναισθηματισμό. Γιατί μπορεί ο Βαρέλα να δείχνει το δρόμο τώρα αλλά πιο μπροστά το ίδιο έπραξε άθελά του κι ο Πρίγιοβιτς. Όταν η ομάδα έχασε απρόσμενα τον πρώτο της σκόρερ και στη συνέχεια όλα έγιναν καλύτερα
Keywords
Τυχαία Θέματα