Η σημασία της πρεμιέρας

Πόσο δίκαιο είχε ο Πέδρο Μαρτίνς αναλύοντας στην κάμερα των καναλιών novasports τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Europa League, λίγες ώρες μετά την κλήρωση που είχε διενεργηθεί στο Μονακό. Τότε ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε χαρακτηρίσει όμιλο Champions League.

Γιατί
είχε δίκαιο; Διότι αν και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, η ομάδα του Πειραιά «τράβηξε» από τα άλλα γκρουπ μία από τις πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης που φοράνε οι παίκτες της Μίλαν, την δυσκολοκατάβλητη Μπέτις η οποία είχε εντυπωσιάσει στο περσινό ισπανικό πρωτάθλημα με την πορεία της και την άγνωστη, αλλά με εξαιρετικά αποτελέσματα στους προκριματικούς γύρους, Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο.

Αν συμφωνήσουμε πως η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργο είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου και ενδεχομένως στο τέλος της διαδρομής των ομίλων να μην έχει συγκομιδή βαθμών, γίνεται αμέσως εύκολα αντιληπτό πως στα εντός έδρας ματς απαγορεύονται οι βαθμολογικές απώλειες στο δρόμο προς την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούμε πως ο αγώνας με την Μπέτις στην πρεμιέρα των ομίλων, έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία και το αποτέλεσμά του μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων». Είναι μία αναμέτρηση με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας και χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση στον υπερθετικό βαθμό από όλους όσοι αγωνιστούν.

Ποιοι θα είναι αυτοί; Σωστό το ερώτημα, υπό την έννοια πως κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης άνοιξε δεύτερος κύκλος συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα κληθεί να βάλει περισσότερους ποδοσφαιριστές στην εξίσωση της ενδεκάδας των επόμενων αγώνων. Είναι πολύ απαιτητικό το πρόγραμμα και δε φτάνουν μόλις 13-14 παίκτες για να ανταποκριθεί με επιτυχία η ομάδα του.

Αν μη τι άλλο, το φετινό ρόστερ έχει εξαιρετικές επιλογές για κάθε θέση. Βεβαίως, όσα βλέπει ο Πορτογάλος τεχνικός στις προπονήσεις και στις μετρήσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση, δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε εμείς. Ωστόσο, η αξιοποίηση περισσότερων παικτών στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, μοιάζει να είναι μία επιλογή προς τη σωστή κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα