Η Σαντάφ Καντέμ έγραψε Ιστορία

Μία ξεχωριστή σελίδα στην Ιστορία του ιρανικού αθλητισμού, αλλά και της γυναικείας παγκόσμιας πυγμαχίας, ανήκει εδώ και λίγες ώρες στην Σαντάφ Καντέμ.

Η 24χρονη Ιρανή, έγινε η πρώτη πυγμάχος από την χώρα της, που αγωνίσθηκε στο ρινγκ σε επίσημο επίπεδο. Μάλιστα, η Καντέμ έδειξε από την αρχή τις...διαθέσεις της και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην 25χρονη Γαλλίδα αντίπαλο της, Αν Σοβέν, που μετρά στην καριέρα της δύο νίκες και ισάριθμες ήττες.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στην πόλη Ρογιάν της Γαλλίας,
μπροστά σε περίπου 1.500 θεατές και μετά από τρεις γύρους των δύο λεπτών, οι κριτές έδωσαν ομόφωνα την νίκη στην Καντέμ.

«Νίκησα για όλες τις γυναίκες. Και πρέπει να είμαστε δυνατοί για να νικάμε για όλες τις γυναίκες», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα, η νεαρή Ιρανή και πρόσθεσε: «Αφιερώνω αυτήν την νίκη σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν την ζωή τους για να υπερασπισθούν την πατρίδα μου. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο νεκρούς. Οι γυναίκες, εάν το θελήσουν, μπορούν να δαμάσουν και τα βουνά».

Οπως είναι φυσικό, τόσο η Καντέμ, που εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής στην Τεχεράνη, όσο και ο Γαλλο-Ιρανός προπονητής της, Μαχιάρ Μονσιπούρ, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτήν την επιτυχία: «Πρόκειται για την πρώτη Ιρανή στην Ιστορία που έλαβε μέρος σε επίσημο αγώνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα