Η πρώτη εξωγηπεδική "νίκη" του Παναθηναϊκού στην εποχή Αλαφούζου!

Ανεξάρτητα με όσα - απόλυτα καταδικαστέα - έγιναν στο ντέρμπι "αιωνίων" από μερίδα ανεγκέφαλων "οπαδών" του Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους εξωγηπεδική "νίκη" στο διάστημα που βρίσκεται ο Γιάννης Αλαφούζος στη διοίκηση του Τριφυλλιού.

Tο νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού πέτυχε κάτι ...σπάνιο, καθώς με τα επιχειρήματα του και την έξυπνη
πολιτική που ακολούθησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, μπόρεσε να αποτρέψει την - αναμενόμενη - βαριά τιμωρία του Τριφυλλιού και να οδηγήσει τον Αθλητικό Δικαστή σε μια μοναδική απόφαση στα σύγχρονα ποδοσφαιρικά χρονικά.

Ασφαλώς και σηκώνει μεγάλη κουβέντα το γεγονός ότι αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί το ντέρμπι και να παιχθούν τα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα, όπως βέβαια και ότι ουσιαστικά ο Γερμανός Μάρκο Φριτς που ήρθε για ...καλό στην Ελλάδα, δέχθηκε το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για την απόφαση που πήρε για οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά στο σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, ωστόσο το "ζουμί" είναι ότι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, θεώρησε ότι κακώς ο Γερμανός ρέφερι αποφάσισε τόσο εύκολα να αποχωρήσει από το γήπεδο, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε εγγυηθεί στον Φριτς την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ανέφερε και αποφάσισε ο κ. Μάρκου - και είναι πιθανότατα επιθυμία και της πλειοψηφίας των φιλάθλων και των ομάδων - είναι τα παιχνίδια να κρίνονται στα γήπεδα και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα δούμε το παράδοξο της ολοκλήρωσης του ντέρμπι μετά από εβδομάδες ή και ...μήνες, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την προσπάθεια που έκανε το νομικό του επιτελείο και την ποινή που επιβλήθηκε στο κλαμπ. Οι Πράσινοι δεν αρνήθηκαν τα επεισόδια, δεν μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν το ...άσπρο - μαύρο, αποδέχθηκαν τις ευθύνες τους, δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την ποινή που επιβλήθηκε και ...αναμένουν τα νεότερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα