Η Πρέμιερ Λιγκ έκλεψε την παράσταση

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ξόδεψαν περισσότερα χρήματα τον Ιανουάριο απ' οτι οι σύλλογοι της Σέριε Α, της Μπουντεσλίγκα, της Πριμέρα Ντιβιζιόν και της Ligue 1 μαζί!

Το μεταγραφικό «παράθυρο» έκλεισε χθες με την κορυφαία αγγλική κατηγορία να κλέβει πάλι την παράσταση, καθώς οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte's Sports Business Group
προχώρησαν σε δαπάνες - ρεκόρ ύψους 492 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 171 εκατ. ξοδεύτηκαν μόνο την χθεσινή τελευταία μέρα των μεταγραφών!

Τα 492 εκατ. ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ Ιανουαρίου για την Πρέμιερ Λιγκ, με την προηγούμενη επίδοση να είναι τα 234 εκατ. ευρώ του 2011, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου του 2010 ξοδεύτηκαν για μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ μόλις 11.4 εκατ. ευρώ!

Σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η διαφορά της Πρέμιερ Λιγκ στις δαπάνες του Ιανουαρίου είναι χαώδης, καθώς στην Ισπανία δαπανήθηκαν συνολικά 286 εκατ. ευρώ, στην Μπουντεσλίγκα 74 εκατ., στην Γαλλία 57 και στην Ιταλία μόλις 23!
Keywords
Τυχαία Θέματα