Η πορεία προς την εκτόξευση

Ποδοσφαιρική ιστορία που μοιάζει με παραμύθι. Πορεία καταξίωσης με άλματα και αγωνιστικό επίπεδο… απρόσμενο ακόμη και για ειδικούς του ποδοσφαίρου. Στα 25 του χρόνια, ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν αποτελεί μόνο τον ηγέτη της επίθεσης της Λίβερπουλ, αλλά και έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης.

Σε μια διαδρομή που ξεκίνησε μεταξύ Καΐρου και Αλεξάνδρειας. Πέρασε με επιτυχία από τις όχθες του Ρίνου και τα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας. Συνεχίστηκε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και το Λονδίνο, είχε με μαγικά ταξίδια σε Φλωρεντία και Ρώμη προκειμένου να καταλήξει στο λιμάνι του Λίβερπουλ.

Η
ποδοσφαιρική του εκκίνηση στην Αίγυπτο αποτέλεσε απλώς το διαβατήριο για την Βασιλεία. Μαζί της πήρε πρωτάθλημα το 2013, ενώ η παρουσία του στην Ευρώπη προκάλεσε το ενδιαφέρον σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων που είδαν τον Αιγύπτιο να ξεχωρίζει στους πρωταθλητές Ελβετίας. Σε επίπεδο πρωταθλήματος ο Σαλάχ πέτυχε συνολικά 9 γκολ στις δύο σεζόν που έπαιξε στην Ελβετία.

Η Τσέλσι δαπάνησε κάτι λιγότερο από 17 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του, όμως με τη φανέλα της έκανε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σε δύο χρόνια. Ακολούθησε δανεισμός του στις Φιορεντίνα και Ρόμα. Πέτυχε 35 γκολ σε τρεις σεζόν στο Καμπιονάτο, επίδοση που έπεισε τη Λίβερπουλ να τον αποκτήσει δαπανώντας περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

24 γκολ σε 29 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ευρωπαίους σκόρερ και ήδη έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησαν οι «κόκκινοι» για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ο Σαλάχ είναι ο παίκτης που έχει ανεβάσει περισσότερο από κάθε άλλον την χρηματιστηριακή του αξία και από τα 88 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβρη, έχει εκτοξευθεί στα 169 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή.

Όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα του Κλοπ βρίσκεται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωσης που όσο προχωρά η Λίβερπουλ τόσο ανεβαίνει και η αξία των παικτών της στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα