Η ποδοσφαιρική σεζόν στη Γροιλανδία διαρκεί μόλις 45 ημέρες!

Στην Ευρώπη το φινάλε της καλοκαιρινής περιόδου σηματοδοτεί την έναρξη των περισσοτέρων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της ηπείρου μας, τα οποία ολοκληρώνονται εννέα μήνες αργότερα. Υπάρχει όμως και μία γωνιά του πλανήτη, όπου το πρωτάθλημα διαρκεί μόλις ενάμιση μήνα!

Ο λόγος για την Γροιλανδία! Ένα ιδιαίτερα αφιλόξενο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, μέρος, που δεν επιστρέπει στους λάτρεις της στρογγυλής θεάς να διοργάνωσουν ένα πρωτάθλημα με ικανοποιητική διάρκεια!

Τι σκέφτηκαν λοιπόν; Εκμεταλλεύτηκαν τον ενάμιση μήνα, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά ήπιες και κάθε
χρόνο διοργανώνουν ένα τουρνουά, διάρκειας 45 ημερών!

Στο τουρνουά συμμετέχουν δέκα ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των πέντε. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά και οι άλλες αγωνίζονται για τις υπόλοιπες θέσεις.

Φέτος όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο στάδιο της πρωτεύουσας "Νουούκ" με το «Final Four» να πραγματοποιείται 12 με 19 Αυγούστου. Για την ιστορία στον τελικό η Β-67 επικράτησε της N-48 με 2-0, κατακτώντας τον 13ο τίτλο της ιστορίας της, τον οποίο πανηγύρισε υπό βροχή!

Σε ότι αφορά στην FIFA ήταν πάντα αρνητική στη δυνατότητα να προσαρτήσει την τοπική ομοσπονδία, η οποία απλώς προσαρμόστηκε στις καιρικές συνθήκες και δημιούργησε ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, συμβατό με τη φύση!
Keywords
Τυχαία Θέματα