Η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια παίρνει όσα ο Κριστιάνο σε μια… μέρα!

Δεν είναι δα και μυστικό ότι η διαφορά ανάμεσα στο ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών παραμένει… χαοτική. Σε πολλά επίπεδα. Αν και γίνονται σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο γυναικών έχει ακόμα… δρόμο να διανύσει μέχρι να ανέβει ένα σκαλοπάτι. Το κοινό αγκαλιάζει το άθλημα, αρκετά γήπεδα γεμίζουν, οι παίκτριες αποκτούν δημοτικότητα, ωστόσο οι απολαβές – σε σχέση με αυτές των ανδρών – είναι η… μέρα με τη νύχτα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πιο ακριβοπληρωμένης ποδοσφαιρίστριας αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, Σαμ Κερ.

Η διεθνής Αυστραλέζα επιθετικός

της Τσέλσι λαμβάνει ετησίως σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ από τα “λιοντάρια”. Δηλαδή ένα καλό συμβόλαιο για παίκτη της ελληνικής Superleague ή αν προτιμάτε όσο λαμβάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια… ημέρα από την Αλ Νασρ!

Ασφαλώς και το θέμα των απολαβών στο ποδόσφαιρο γυναικών είναι κάτι το οποίο θα αργήσει να αλλάξει και να βελτιωθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και κυρίως τα κέρδη των ομάδων. Όσο λιγότερα είναι σε σχέση με των ανδρών, τόσο λιγότερες θα είναι και οι απολαβές των γυναικών.

H δημοφιλής Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια, Μέγκαν Ραπίνο

Για παράδειγμα μόνο η συμμετοχή μιας ομάδας στη φάση των oμίλων του Champions League θα της αποφέρει το μίνιμουμ ποσό των 16 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League Γυναικών θα λάβει 350.000 ευρώ. Δηλαδή ένα ποσό μικρότερο από αυτό που λαμβάνει μια ομάδα για την πρόκριση της στο… δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης των ανδρών.

Εξίσου μεγάλη είναι η διαφορά και στα ποσά που δίνει η FIFA για τις διοργανώσεις της.

H Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή και η ομοσπονδία της χώρας κατ’ επέκταση, έβαλαν στα ταμεία το ποσό των 37 εκ. ευρώ για την κατάκτηση του Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ η Εθνική ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας θα λάβει από τη FIFA περίπου 5 εκ. ευρώ και οι παίκτριες θα μοιραστούν το ποσό των 8 εκ. ευρώ.

H σταρ των ΗΠΑ, Άλεξ ΜόργκανOι πέντε πιο ακριβοπληρωμένες ποδοσφαιρίστριες στον κόσμο

Σαμ Κερ (Αυστραλία – Τσέλσι) 467.021 ευρώ ετησίως

Κάρλι Λόιντ (ΗΠΑ – Σκάι Μπλου) 460.794 ευρώ ετησίως

Άλεξ Μόργκαν (ΗΠΑ – Ορλάντο Πράιντ) 400.304 ευρώ ετησίως

Μέγκαν Ραπίνο (ΗΠΑ – ΟΛ Ρέιν) 397.635 ετησίως

Τζούλι Ερτζ (ΗΠΑ – Σικάγο Ρεντ Σταρς) 382.512 ευρώ ετησίως

Keywords
Τυχαία Θέματα