Η "Ντάσκα" γκρέμισε τα γερμανικά όνειρα (video)

Η Νταρουσάφακα ανέτρεψε διαφορά 16 πόντων, για να επιβληθεί 92-87 της Μπάγερν Μονάχου και να ρίξει στον Βόσπορο τα όνειρα των Γερμανών για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπάγερν να εκμεταλλεύεται το κρύο ξεκίνημα των γηπεδούων και να προηγείται 6-22 με σερί 16-0. Οι Τούρκοι στη δεύτερη περίοδο με εξαιρετική ευστοχία έξω από τα 6.75, τελείωσαν το ημίχρονο με 11/15, κατάφεραν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι μειώνοντας στους 4.

Το προσωπικό σερί του Τζέντοβιτς στις αρχές της τρίτης περιόδου έστειλε τη διαφορά στο +14 για την Μπάγερν και όλοι πίστεψαν
ότι το παιχνίδι τελείωσε. Όλοι εκτός απο τους παίκτες του Ερνάκ, που με πρωταγωνιστή τον Ντάγκλας έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 18-3 και πέρασαν μπροστά 62-61.

Στο τελευταίο 10λεπτο το ματς πήγαινε πόντο πόντο, με τον Κόπονεν να το προσπαθεί μόνος του για την Μπάγερν. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 5, 84-79, αλλά ο Φινλανδός μείωσε με τρίποντο 88-87 στα 20 δευτερόλεπτα. Δυο χαμένα ριμπάουντ μετά την αστοχία του Ντάγκλας στις βολές έφεραν την ήττα των Βαυαρών και τη μόλις 5η νίκη της Νταρουσάφακα στη σαιζόν.

Μαγικό παιχνίδι από τον Οζμιζράκ που έβαλε 13 πόντους και είχε 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Ντάγκλας έβαλε 23 από τους 26 πόντους του στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Έβανςέβαλε 20 και πήρε 7 ριμπάουντ. Οι Τούρκοι τελείωσαν το ματς με 53% στο τρίποντο, ενώ είχαν χάσει μόλις 2 από τα 12 που σούταραν στην αρχή.

Για την Μπάγερν ο Τζέντοβιτς τράβηξε κουπί μέχρι την τρίτη περίοδο με 20 πόντους, ενώ ο Κόπονεν είχε 23 με 5/6 τρίποντα αλλά χαμένο αυτό που θα ισοφάριζε το ματς στο τέλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα