Η μισή του καρδιά στο ντέρμπι βρίσκεται

Μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει ένα πολύ σημαντικό αγώνα απόψε στη Ζαλγκιρίο Αρένα αλλά όπως πριν από μισό αιώνα έγραφε στους στίχους του ο Ναζίμ Χικμέτ: ‘’Αν η μισή μου καρδιά, γιατρέ, βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται’’.

Με απλά λόγια και χωρίς ποιητικά δάνεια: Η μισή καρδιά των παικτών του Ολυμπιακού, γιατρέ μου, βρίσκεται στο ντέρμπι του ΣΕΦ

που Θα γίνει σε 48 ώρες από τώρα. Ματς επίσης σημαντικό βαθμολογικά για τους ερυθρόλευκους αλλά συνάμα και υψηλού γοήτρου. Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει απόψε στο Κάουνας μια νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου μπροστά στο δικό του κοινό την Πέμπτη θα ξορκίσει όλες τις….αμαρτίες! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που ξέρει όσο κανείς άλλος την ψυχοσύνθεση των παικτών του δεν κρύφτηκε άλλωστε λίγο πριν το τσάρτερ του Ολυμπιακού οδηγήσει την αποστολή στο Κάουνας. Απάντησε με ένα ξερό όχι και ένα πλατύ χαμόγελο στην ερώτηση για τον συνδυασμό των δύο αγώνων σε απόσταση 48 ωρών και επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας με τη Ζάλγκιρις γίνεται σε λάθος χρόνο και σε λάθος εβδομάδα.

Για να μην παρεξηγηθούμε: Ο Ολυμπιακός δεν έφτασε στην άλλη άκρη της Ευρώπης για να βγάλει την υποχρέωση. Βαθμολογικά το ματς του Κάουνας έχει την ίδια ακριβώς βαρύτητα για τον Ολυμπιακό αφού πέντε αγώνες πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου κυνηγάει πια τρεις ή τέσσερις νίκες (λογικά οι τρεις φτάνουν μαζί με ευνοικές ισοβαθμίες) για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε ένα ιδεατό σενάριο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να προλάβει την Αρμάνι για την Τρίτη θέση ώστε να στείλει τους Ιταλούς σε….σκυλοκαβγά με τους πρωταθλητές Ευρώπης και να γλιτώσει ο ίδιος από Λάρκιν, Μίτσιτς κλπ.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκες. Και η Ζάλγκιρις εκτός του κακού –λόγω ντέρμπι- timing είναι γενικά κακός αντίπαλος αυτά τα φεγγάρια. Εχει κάνει τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες της στην Ευρωλίγκα, η επιστροφή του Λοβέρν έχει εκλογικεύσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της αφού ο Νίμπο έχει βρει ένα πολύ ποιοτικό στήριγμα μέσα στη ρακέτα και ο Λεκάβιτσους κρατάει τη μπαγκέτα και οργανώνει μια επίθεση υψηλών οκτανίων. Αν συνυπολογιστεί ότι ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει έξι ολόκληρα χρόνια από τον Δεκέμβριο του 2016 στη Ζαλγκιρίο Αρένα γίνεται αντιληπτό ότι η αποψινή αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι. Από τις 15 Δεκεμβρίου του 2016 όταν η τριπλέτα Παπανικολάου-Λοτζέσκι-Πρίντεζη σκόραρε 47 πόντους μεσολάβησαν μέχρι σήμερα έξι αγώνες, ισάριθμες ήττες εκ των οποίων οι δύο την άνοιξη του 2018 σήμαναν και τον αποκλεισμό της ομάδας από το φάιναλ φορ που παρεπιπτόντως φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα