Η Μαρτίνα, η Μπελίντα και η Μόλιτορ…

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του τένις στο Τόκιο Μπελίντα Μπέντσιτς, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας κρατώντας το τρόπαιο της νικήτριας στο Τσάρλεστον, μετά από μια εβδομάδα υπέροχου τένις στο πράσινο χώμα των κορτ στη Νότια Καρολίνα.

Το παρθενικό της τρόπαιο στο χώμα γινόταν ακόμη πιο ξεχωριστό καθώς γινόταν η πρώτη τενίστρια από την Ελβετία που κατακτούσε το Τσάρλεστον, μετά από είκοσι τρία χρόνια και τη σπουδαία Μαρτίνα Χίνγκις.

Passing the baton, Swiss style

@BelindaBencic becomes the first Swiss champ here since @mhingis hoisted the crown in 1999! #CharlestonOpen pic.twitter.com/N1XwFDIAfD

— Credit One Charleston Open (@CharlestonOpen) April 10, 2022

Αμφότερες κόρες μεταναστών από την Τσεχοσλοβακία, οι οποίοι άνοιξαν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους μετακομίζοντας στην Ελβετία.

Εκεί η Μέλανι Μόλιτορ, μητέρα της Μαρτίνα Χίνγκις δημιούργησε τη δική της ακαδημία τένις. Εκεί σε αυτά τα κορτ που δούλεψε με την κόρη της, υποδέχθηκε το 2004 τη Μπελίντα Μπέντσιτς για να την προπονήσει και να της διδάξει τα μυστικά του αθλήματος.

Η βραδιά του τελικού για την 25χρονη Ελβετή η οποία ανέβηκε στο νούμερο 13 της κατάταξης, ήταν γεμάτη συναίσθημα. Ο πρώτος της τίτλος στο χώμα είχε αυτή την ιδιαίτερη απόχρωση των κορτ στο Τσάρλεστον, αλλά και την μοναδική σύνδεση με το παρελθόν της.  

Ο αθλητισμός είναι γνωστό ότι έχει έναν απαράμιλλο τρόπο να «γεννά» ιστορίες…  

Keywords
Τυχαία Θέματα