Η Μάρλεϊ και η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Τζαμάικα γράφουν ιστορία

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Τζαμάικα έγινε η πρώτη ομάδα της Καραϊβικής που κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών και σίγουρα αν πρέπει κάποιον ή μάλλον κάποια να ευχαριστήσουν τότε σίγουρα αυτή είναι η Καντέλα Μάρλεϊ.

Καλά καταλάβατε, πρόκειται για την κόρη του θρυλικού μουσικού της Reggae Μπομπ Μάρλεϊ, η οποία ως πρεσβευτής και χορηγός της ομάδας έλυσε όλα της τα προβλήματα και της έδωσε την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Το 2010, η ομάδα
της Τζαμάικα ουσιαστικά έπαψε να υπάρχει, ακόμα και στην FIFA η ομάδα είχε μπει από την ομοσπονδία σε… αδράνεια. Όλ ‘αυτά όμως μέχρι να εμφανιστεί η Καντέλα Μάρλεϊ και να κάνει το όνειρο των κοριτσιών πραγματικότητα.

Η ομάδα… επαναλειτούργησε, άρχισε να παίζει φιλικά παιχνίδια, να αποκτά υπόληψη και να πατάει κανονικά στα πόδια της.
Αυτή η ανάκαμψη ολοκληρώθηκε στο Τέξας την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, όταν η Τζαμάικα νίκησε τον Παναμά στη διαδικασία των πέναλτι κατακτώντας την 3η θέση στο Concacaf, θέση που της έδωσε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών, μία επιτυχία που χαρακτηρίστηκε «υπεράνθρωπη» από τον Τύπο της χώρας και όχι μόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα