Η γραμματική των αποθεμάτων

Ο Ηλίας Γκότσης αφηγείται στην Κρυσταλία Πατούλη και το Tvxs.gr τη δημιουργική εμπειρία της συγγραφής -από την ιδέα μέχρι το τυπογραφείο- του νέου  βιβλίου του «Η γραμματική των αποθεμάτων» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμός:

Η ιστορία αυτού του βιβλίου πηγαίνει  πολύ πίσω στο χρόνο.
Το 2002 ανέλαβα την ευθύνη να δημιουργήσω την Μονάδα Εφήβων και Νέων ΑΤΡΑΠΟΣ-ΟΚΑΝΑ και αναζήτησα ένα χώρο που θα μου έδινε την δυνατότητα να εξελιχθώ περαιτέρω ως οικογενειακός θεραπευτής, καθώς μόλις είχα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στην

συστημική ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Εκείνη την περίοδο η Σμάρω Μάρκου και το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας  οργάνωσαν μια εκπαίδευση με τον Peter Lang, Διευθυντή στο  KCC, ένα μεγάλο Βρετανικό Συστημικό Κέντρο, το   οποίο αποτελούσε την έδρα για την διάδοση στην Ευρώπη, των συστημικών προσεγγίσεων που χαρακτηρίζονται ως μετα-νεωτερικές.

Σχεδόν αμέσως, το 2003, εντάχτηκα στις εκπαιδευτικές ομάδες που λειτουργούσαν με την ευθύνη του P. Lang και εκπαιδεύτηκα για πολλά χρόνια, στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση και στον κοινωνικό κονστραξιονισμό.

Η Κ.Σ.Δ. είναι μια θεωρία για την αλλαγή και περιγράφει τις διεργασίες   για  την σύνδεση με το φαντασιακό, τον μετασχηματισμό των ατόμων, των ομάδων και ευρύτερα των συστημάτων. Αυτές βασίζονται σε μια  ακολουθία 4 βημάτων που αφορούν αρχικά στην σύνδεση με τα αποθέματα, στην συνέχεια με τα όνειρα και τις επιθυμίες και ακολούθως με τον σχεδιασμό και τέλος με την υλοποίηση των δράσεων που οδηγούν στον μετασχηματισμό και την πραγμάτωση των επιθυμιών.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα