Η Γιούβε στους "16" και η Βαλένθια στο... θρίλερ

Μία έμπνευση του Κριστιάνο Ρονάλντο και αποτελεσματικότητα του Μάτζουκιτς ήταν αρκετά για την Πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους να πάρει τους 3 βαθμούς απέναντι στην εξαιρετική Βαλένθια στο Τορίνο.
Ο Αλέγκρι επέλεξε σε σχηματισμό 4-3-3 τους Σέσνι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Ματουιντί, Μπεντακούρ, Πιάνιτς, Ντιμπάλα, Ρονάλντο και Μάτζουκιτς.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως θα βλέπαμε ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς
Λιγκ.
Η Βαλένθια σε σχηματισμό 4-4-2 και τον Μαρσελίνιο να επιλέγει τους Νέτο, Βάς, Ντιαγκαμπί, Γκαγιά, Γκάμπριελ, Κοντογκμπιά, Παρέχο, Κοκιελίν, Κονσάλο Κουέδες, Ροντρίγκο και Σάντι Μίνα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες θα έλεγε κανείς πως ήθελαν να σιγουρέψουν πως θα κρατήσουν τον αντίπαλο μακριά από την επίτευξη κάποιου γκολ και μετά θα έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν και οι ίδιες.
Η Βαλένθια μετά το 15λεπτο έγινε περισσότερο επιθετική, πιεστική κι άρχισε να μεταφέρει αρκετή δράση μπροστά στην εστία της Γιουβέντους.
Από την άλλη η ομάδα του Κριαντιάνο, έψαχνε χώρους μέσα από τους οποίους, είτε ο Ρονάλντο, είτε ο Μάτζουκιτε, είτε ο Ντιμπάλα θα δημιουργούσαν πρόβλημα στον Νέτο.
Η Γιουβέντους απείλησε για πρώτη φορά με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ μόλις στο 3’ όμως το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Νέτο στο κέντρο της εστίας του.

Από το λεπτό αυτό και μετά οι δύο ομάδες πάλευαν να εξοντώσουν η μία την άλλη. Καμία ευκαιρία για Γιουβέντους και Βαλένθια, μέχρι το 42ο λεπτό όταν ο Κανσέλο, βρήκε χώρο από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή του Νέτο, έβαλε ωραία το σώμα του μπροστά από τον αμυντικό κι επέλεξε ένα δύσκολο πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο με τη μπάλα να φεύγει λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Νέτο. Ο Κανσέλο θα μπορούσε να πασάρει και στον Ρονάλντο στο πέναλτι που όμως έμεινε να κοιτάζει με απορία τον συμπαίκτη του.
Η Βαλένθια θα μπορούσε να προηγείται στο ημίχρονο με τη μοναδική φορά που πέρασε τη μεσαία γραμμή με αξιώσεις, όταν από σέντρα που έγινα από τα δεξιά ο Ντιαγκαμπί βγήκε πρώτος στη μπάλα, πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σέσνι έκανε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το 0-0 και στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ρονάλντο μπήκε αγριεμένος και μόλις δύο λεπτά από την έναρξη δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία. Το φάουλ που κέρδισε η Γιουβέντους ήταν σε πολύ καλή θέση, όμως η εκτέλεση αν και πάρα πολύ καλή βρήκε σε ετοιμότητα τον Νέτο.
Η στιγμή που περίμεναν κι έψαχναν στην Γιουβέντους ήρθε στο 58 λεπτό, όταν ο Ρονάλτο πήγε στο ένας εναντίον ενός στα αριστερά της άμυνας της Βαλένθια, έκανε το γύρισμα στον Μάτζουκιτς που απλά έπρεπε να ακουμπήσει για να κάνει το 1-0. Ωραια η έμπνευση του Κρσιστιάνο, εξαιρετικό και το τελείωμα του Μάτζουκιτς. Η Γιουβέντους προηγείται και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκρισή της στη νοκάουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Από το λεπτό αυτό και μετά η Γιουβέντους έδειχνε να μην έχει πλέον την πίεση, εν αντιθέσει με την Βαλένθια να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ.
Οι Ισπανοί το ήθελαν αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να νικήσουν τον Σέσνι και την άμυνα της Γιουβέντους.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αλλαγή και η Γιουβέντους βρίσκεται πλέον στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αν θέλουν να κάνουν του ίδιο και οι «νυχτερίδες» θα πρέπει κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνο η οποία θα ταξιδέψει στη Βαλένθια για τον ίδιο σκοπό.
Keywords
Τυχαία Θέματα