Η ΦΙΑΤ πίσω από τη μετεγγραφή του Ρονάλντο

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την μετεγγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ως μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία της και αυτή η κίνηση, φαίνεται πως έγινε εφικτή χάρη σε χρηματοδότες.

Η μετακίνηση του Πορτογάλου που κόστισε 100 εκατομμύρια ευρώ και θα του αποφέρει 30 εκατομμύρια το χρόνο χαρακτηρίστηκε από αρκετούς ως υπερβολική για τον νικητή του Τσάμπιονς λιγκ αλλά και τον κάτοχο της χρυσής μπάλας πέντε φορές. Οι ετήσιες απολαβές του τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της Serie A.

Στη
Ιταλία υπήρχε η απορία πως μπορεί η Γιουβέντους αν φτάσει σε αυτή τη μετεγγραφή. Ρεπόρτερ τόσο από την Ισπανία όσο και από την Ιταλία, ανέφεραν πως υπήρξαν επαφές της Γιουβέντους με τη ΦΙΑΤ ώστε να συζητήσουν το οικονομικό κομμάτι της μετεγγραφής.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς η αυτοκινητοβιομηχανία έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να γίνει η μετεγγραφή αυτή. Η οικογένεια Ανιέλι έχει το 29,18% της ΦΙΑΤ και το 63.77% της «Μεγάλης Κυρίας». Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χρηματοδότησε τη μετακίνηση αυτή σε μεγάλο βαθμό με τον Κριστιάνο να ενδέχεται να γίνει το πρόσωπο της εταιρείας σε πολλές διαφημίσεις. Αυτό μπορεί να του αποφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Αυτό βέβαια έχει φέρει την αντίδραση των εργατών της εταιρείας που εξηγούν πως δεν έχουν πάρει αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν όλοι να πάρουν αύξηση 200 ευρώ.

«Σε αυτά τα 10 χρόνια έχουμε χάσει 10,7 τοις εκατό λόγω του πληθωρισμού που ποτέ δεν έχουμε ανακάμψει και η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ξοδεύει 126 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε χορηγία, εκ των οποίων τα 26,5 εκατομμύρια είναι για τη Γιουβέντους».
Keywords
Τυχαία Θέματα