Η …φαγωμένη μπάλα και η υπόκλιση στον Ρανιέρι

Δεν είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, ένας ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ να καθίσει άνετα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι του και με χαλαρό τρόπο να πει μια παράξενη ιστορία. Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη με τον αμυντικό της Φούλαμ, Άλφι Μόουσον.

Ο 24χρονος, θα παίζει τώρα υπό τις οδηγίες του Ιταλού Κλαούντιο Ρανιέρι, που υπήρξε προπονητής της αγαπημένης ομάδας των παιδικών του χρόνων, την Τσέλσι.
Και έχει μια σπουδαία ιστορία να πει για τις πρώτες του μέρες με τον Ρανιέρι και την άλλη ομάδα του Λονδίνου, την Τσέλσι.

«Ο μπαμπάς μου ήταν
οπαδός της Αρσεναλ αλλά εγώ ήμουν Τσέλσι. Για να είμαι ειλικρινής, αγάπησα όλο το ποδόσφαιρο τότε, όπως όλα τα παιδιά. Η πρώτη ομάδα για την οποία έπαιξα ήταν οι Χέις Εντ Γουόντερερς.
Στο τέλος μιας σεζόν έδιναν βραβεία σε μια βραδιά φιλανθρωπίας που συγκεντρώνονταν χρήματα.
Υπήρξε μια δημοπρασία μπάλας με υπογραφές του Ρανιέρι και όλων των παικτών της Τσέλσι.
Η μητέρα μου μπήκε στην διαδικασία, αλλά η τιμή συνέχιζε να ανεβαίνει. Η προσφορά βασίστηκε μόνο σε εκείνη και ένα άλλο άτομο και έξω από το δωμάτιο, κανείς δεν ήθελε να δώσει προσφορά.

Mάλλον ο αμυντικός της Φούλαμ θα ζητήσει άλλη μπάλα με υπογραφή του Ρανιέρι

Τελικά πήραμε την μπάλα αλλά υποθέτω ότι πληρώσαμε καλά γι 'αυτό,. Την έβαλα στην ντουλάπα μου, αλλά μια μέρα βγήκα έξω και άφησα την πόρτα ανοιχτή. Είχαμε τότε ένα σκυλί Δαλματίας που το λέγαμε Ρόνι. Ήταν απλά ένα κουτάβι.
Έκανε ό, τι κάνουν τα κουτάβια, την έφαγε. Κατάφερα να σώσω ένα κομμάτι από τη μπάλα και προσπάθησα να την κρατήσω. Ίσως θα μπορούσα να κάνω τον Κλαούντιο να υπογράψει μία άλλη μπάλα για μένα».

Ο Μόουσον παίζει με το Νο 26 στην φανέλα του, μία σαφή παραπομπή, στον θρύλο της Τσέλσι, Τζον Τέρι.
Η αγάπη του Mόουσον στους «μπλε» είναι εύκολο να φύγει γιατί είναι πια επαγγελματίας και οι οπαδοί της Φούλαμ θα είναι ευγνώμονες αν η αγορά τους από τη Σουόνσι, αξίας 22 εκατομμυρίων ευρώ,μπορεί να πάρει μια πηγή έμπνευσης από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας και της Τσέλσι.

Δεν υπήρξε πολύς χρόνος για τον Ρανιέρι να εγκατασταθεί και να γνωρίσει την ομάδα του, αφού προσλήφθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη με συμβόλαιο 19 μηνών. Παρ 'όλα αυτά, τουλάχιστον το πρώτο του παιχνίδι σήμερα είναι στην έδρα της Φούλαμ απέναντι στη Σαουθάμπτον.
Ο Μόουσον υποκλίνεται στον Ρανιέρι:
«Είναι ο προπονητής με αναμφισβήτητα την καλύτερη πορεία στην ιστορία της Premier League, με το θαύμα που έκανε στο Λέστερ, κερδίζοντας τον τίτλο απέναντι σε τόσο μεγάλους αντιπάλους.

Εάν μπορεί να το κάνει αυτό με μια ομάδα που δεν αναμενόταν να φτάσει σε ένα τέτοιο στόχο, αυτό μας δίνει δύναμη ότι μπορεί το αρνητικό κλίμα στην ομάδα να αντιστραφεί.
Αν μπούμε στη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να επιτεθεί η ομάδα στο παιχνίδι και να κάνουμε σωστά τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Με το Νο26 στην πλάτη (όπως ο Τέρι), θέλει να γίνει ηγέτης της Φούλαμ

Κάθε γκολ που θα δεχόμαστε θα μας βλάψει. Κάθε ευκαιρία που θα χάνουμε θα «πονάει». Βλέπω τον εαυτό μου ως ηγέτη. Πρέπει να οδηγήσω την ομάδα μπροστά. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες μου και καλές και κακές για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα