Η επικεφαλής του Halo μιλά για την αύξηση των γυναικείων ρόλων σε τεχνολογία και Game Development

"Οι γυναίκες δεν βλέπουν πόσο δημιουργικές είναι οι επιστήμες υπολογιστών."

Σε συνέντευξή της στα CBS News' 60 Minutes, η επικεφαλής στην 343 Industries Bonnie Ross μίλησε για τις προκλήσεις της ισότητας των δύο φύλων στη βιομηχανία των video games και τις λύσεις που θα φέρουν περισσότερες γυναίκες στο development.

"Οι αριθμοί ανδρών και αγοριών ανεβαίνουν διαρκώς. Προχωράμε διαρκώς στην επιστήμη των υπολογιστών. Αλλά ο αριθμός

γυναικών και κοριτσιών, μειώνεται", δήλωσε η Ross. "Σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να φέρω κάποια γυναίκα σε συγκεκριμένη θέση εργασίας, καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιες".

Η Ross εξήγησε πως για κάθε γυναίκα ασκούμενη που έχουν, όταν τους προταθεί πλήρης απασχόληση στη Microsoft, τους γίνονται προσφορές από πέντε έως εφτά άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.

"Οι γυναίκες αυτές ανοίγουν βασικά όλες τις πόρτες γιατί όλοι τις θέλουμε και υπάρχουν τόσες λίγες και έχουν απίστευτο ταλέντο. Απλά δεν υπάρχουν τόσες πολλές."

Η Ross εξήγησε πως για να μειωθεί το κενό μεταξύ των φύλων στην βιομηχανία της τεχνολογίας, πρέπει περισσότερες γυναίκες να ενδιαφερθούν από μικρή ηλικία για την επιστήμη των υπολογιστών και γι αυτό θα πρέπει οι περιγραφές του επαγγέλματος να αλλάξουν και να εξηγούν την δημιουργικότητα την οποία περιλαμβάνει.

"Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε στην Microsoft, το 91% των κοριτσιών που μιλήσαμε αισθάνονται πως είναι δημιουργικές, ταυτίζονται με το να είναι δημιουργικές", δήλωσε η Ross. "Αλλά όταν ερωτηθούν για την επιστήμη των υπολογιστών, δεν το βλέπουν ως κάτι δημιουργικό. Γι αυτό πιστεύω πως πρέπει να ενώσουμε αυτές τις δύο τελείες. Γιατί είναι τρομερά δημιουργικό, απλά δεν κάνουμε καλή δουλειά στο να τους δείξουμε τι μπορούνε να κάνουνε."

Για περισσότερα σχετικά με την Ross και το Halo, δείτε το IGN Unfiltered την εκπομπή διάρκειας 70 λεπτών η οποία αναλύει τα πάντα γύρω από την ανάληψη του Halo από την Bungie, το τι έμαθαν από το Halo 5 και το πώς θα προσεγγίσουν το επερχόμενο Halo Infinite.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN Greece Φήμες θέλουν την Microsoft να αποκαλύπτει νέο Xbox στην E3 2019 Κυκλοφόρησαν τα Twitch Prime Rewards για το Apex Legends Cross-Platform Πάρτυ έρχονται στο Rocket League

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα