Η ένωση παικτών συνεχάρη την Εuroleague και την FIBA για την απόφαση μη χρονικής ταύτισης αγωνιστικών και «παραθύρων»

Η Ένωση παικτών της Euroleague χαιρέτησε με ανακοίνωση της, την πρόσφατη συμφωνία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την FIBA για να μην ταυτιστούν χρονικά στις ίδιες ημερομηνίες τα προκριματικά παιχνίδια Εθνικών ομάδων στα “παράθυρα” με τις αγωνιστικές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ELPA ( Euroleague Players Association) συνεχάρη τις διοικήσεις των δυο φορέων για αυτή την απόφαση,

καθώς από το 2017 μέχρι και φέτος, οι διεθνείς παίκτες της Euroleague, δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, αν δεν είχαν σχετική άδεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκαζόντουσαν να παίξουν δυο παιχνίδια σε διάστημα 24 ωρών, κάνοντας και αεροπορικό ταξίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης παικτών:

«Η ELPA επικροτεί την προσωρινή συμφωνία μεταξύ της EuroLeague και της FIBA ​​για την αποφυγή αλληλεπικάλυψης του ημερολογίου των διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων τη σεζόν 2023/24. Η πρόσφατη διαμάχη ήταν ένας από τους βασικούς μοχλούς των παικτών για την ίδρυση αυτής της ένωσης παικτών και εκτιμάται ότι η Euroleague και η FIBA ​​μπόρεσαν να γεφυρώσουν κάποιες από τις διαφορές τους σχετικά με το θέμα , το οποίο ήταν επίσης μακροχρόνιο αίτημα των παικτών.

Η ένωση παικτών επιθυμεί να υπενθυμίσει και στα δύο όργανα ότι η συμφωνία σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός αγώνων ανά σεζόν παραμένει πολύ υψηλός. Απαιτείται ένα σχέδιο για τον περιορισμό του μέγιστου αριθμού αγώνων που παίζονται κατά τη διάρκεια μιας σεζόν και για τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες που εντάσσονται στις εθνικές ομάδες, τόσο εντός της σεζόν όσο και το καλοκαίρι. Επιπλέον, η ασφάλιση της FIBA ​​για τους παίκτες της εθνικής ομάδας πρέπει να διευρυνθεί. Η ELPA καλεί και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε αυτά τα σημαντικά θέματα, που δεν θα βοηθήσουν μόνο τους παίκτες, αλλά και το μπάσκετ συνολικά.

Η ένωση παικτών παραμένει προσηλωμένη και συμμετέχει στη διαδικασία και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των παικτών για το καλό της ευρύτερης μπασκετικής κοινότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα