Η ελληνική ταυτότητα του Ολυμπιακού

Πράξη με τον πλέον εμφατικό τρόπο κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού τη δέσμευσή της για τόνωση του ελληνικού στοιχείου στο δυναμικό της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Στην αφετηρία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και ήδη έχουν προστεθεί αρκετά κομμάτια ελληνικής προέλευσης στο παζλ του νέου ρόστερ.

Δίχως αμφιβολία, πιο ξεχωριστό είναι αυτό του κατά γενική ομολογία πολυτιμότερου παίκτη της πρωταθλήτριας ΑΕΚ,
του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Για «τεχνικούς λόγους», θα ενταχθεί στο δυναμικό την 1η Ιουλίου, οπότε και θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ της Αυστρίας για να ενσωματωθεί στην αποστολή των «Πειραιωτών» που θα βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις από τις 25 του μηνός για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Από ‘κει και έπειτα, ξεχωρίζουν οι επιστροφές του Ανδρέα Γιαννιώτη που προορίζεται για βασική επιλογή κάτω από την εστία. Του Μανώλη Σιώπη ο οποίος μπορεί να δώσει πολύτιμη ενέργεια στη μεσαία γραμμή. Του Κώστα Τσιμίκα που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο ολλανδικό πρωτάθλημα και μαζί με τον Λεονάρντο Κούτρη αναμένεται να συνθέσουν ένα αξιόπιστο δίδυμο για το αριστερό άκρο της άμυνας. Του Γιώργου Μανθάτη που γέμισε με πολύτιμες παραστάσεις από τη θητεία του στον ΠΑΣ Γιαννινα. Και του Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος έχει πια την ωριμότητα να κάνει τη διαφορά χάρη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Νέα πρόσωπα είναι ο νεαρός Στέφανος Ευαγγέλου και ο Δημήτρης Μάνος. Ο 20χρονος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ για να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ. Ο Μάνος «ρίχνει άγκυρα» στο Λιμάνι ως πρώτος σκόρερ της Φούτμπολ Λιγκ και ελπίζει να πείσει τον Μαρτίνς για την αξία του.

Πλην του Κούτρη, σε σχέση με πέρσι παραμένουν κάτοικοι Πειραιά ο Κώστας Φορτούνης, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Δημήτρης Νικολάου και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Δέκα τρεις παίκτες με ελληνική ταυτότητα οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα