Η αποπλάνηση των αισθήσεων στο «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Το 1953 ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν παρουσιάζει την ταινία του «Καλοκαίρι με τη Μόνικα». Πρόκειται για μία κλασική δημιουργία του κορυφαίου Σουηδού σκηνοθέτη, η οποία είχε εξαιρετική απήχηση και εκτός της πατρίδας του, συστήνοντας στο διεθνές κοινό έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

«Το «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» είναι η πλέον πρωτότυπη ταινία του πλέον πρωτότυπου των σκηνοθετών» - Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Ο Χάρι (Λαρς Έκμποργκ - Lars Ekborg) και η Μόνικα (Χάριετ Άντερσον - Harriet Andersson) γνωρίζονται σ' ένα μπαρ και πηγαίνουν μαζί στον κινηματογράφο. Εκείνη ονειρεύεται να αποδράσει από τη μιζέρια του σπιτιού της και τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα της. Ο Χάρι από τη μεριά του θα ήθελε να την καλέσει στο διαμέρισμά του, αλλά επειδή φοβάται την αυταρχική θεία του προτιμά να φύγουν με τη βάρκα του.

Η αρχική ευφορία που τους δίνει η προσωρινή φυγή από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, σιγά-σιγά αρχίζει να μετατρέπεται σε εφιάλτη από την έλλειψη χρημάτων, αλλά και την παράλληλη έλευση ενός αντίζηλου. Τελικά οι δύο νέοι, ο Χάρι και η Μόνικα, θα παντρευτούν. Καρπός του έρωτας τους θα είναι ένα παιδί, αλλά η Μόνικα δε θα αντέξει τη συμβατική οικογενειακή ζωή και μοιραία θα εγκαταλείψει τον Χάρι.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα