Η αντίδραση του Φέργκιουσον στο...κουνγκ φου του Καντονά

Μία ιστορία από τα παλιά αποκάλυψε ο Λι Σαρπ δημοσιοποιώντας τι συνέβη στα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την επίθεση του Ερίκ Καντονά σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.

Στις 25 Ιανουαρίου του 1995, κατά τη διάρκεια αγώνα των «κόκκινων διαβόλων» στο «Σέλχαρστ Παρκ», ο Γάλλος άσος είχε επιτεθεί με κλωτσιά...κουνγκ φου στον οπαδό των γηπεδούχων Μάθιου Σίμονς, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να τιμωρηθεί με πολύμηνο αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους. Η Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 σε αυτό το παιχνίδι και μετά
τη λήξη του, όλοι οι παίκτες περίμεναν έκρηξη του Άλεξ Φέργκιουσον εναντίον του Καντονά για την απερισκεψία του.

Η αλήθεια όμως ήταν μάλλον διαφορετική και αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση Φέργκι - Καντονά, σύμφωνα με όσα διηγήθηκε ο τότε παίκτης της Γιουνάιτεντ Σαρπ.

«Γενικά, μετά από ένα κακό αποτέλεσμα εκτός έδρας, ο αρχηγός Μπράιαν Ρόμπσον μας έλεγε ''παιδιά, πάμε για πέντε λεπτά μπροστά στον κόσμο να χειροκροτήσουμε, να δώσουμε λίγο χρόνο στον προπονητή να πιεί ένα τσάι, να πάρει μία ανάσα. Εκείνη την ημέρα όμως, με την λήξη ο Μπράιαν μας είπε ''πάμε κατ' ευθείαν στα αποδυτήρια, θα γίνει χαμός με τον Καντονά''. Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν περιμέναμε ότι ο προπονητής θα μας φώναζε επειδή παίξαμε άσχημα μετά από αυτό που είχε κάνει ο Ερίκ», είπε ο Σαρπ και συνέχισε:

«Ο προπονητής μπαίνει στα αποδυτήρια και είναι φανερό ότι είναι έξαλλος. Χτυπά τόσο δυνατά την πόρτα που παραλίγο να ξεκολλήσει από τους μεντεσέδες. Βγάζει το σακάκι, σηκώνει τα μανίκια, αφρίζει από το στόμα, βγαίνουν καπνοί από τα αυτιά του, το πρόσωπο του είναι κατακκόκινο. Υπάρχουν κάτι πάγκοι στην μέση των αποδυτηρίων με φανέλες για να υπογράψουμε, σάντουιτς, καφέ και τσάι. Όλα εκτοξεύονται στον αέρα, καθαρίζουμε λεκέδες σάντουιτς από τα πρόσωπά μας. Και τότε ο προπονητής ξεκινά: ''Γ...νε Πάλιστερ, δεν μπορείς να κάνεις ούτε μία κεφαλιά, ούτε ένα τάκλιν, Ινς που ήσουν σήμερα; Σαρπ, η γιαγιά μου είναι πιο γρήγορη από εσένα, Χιούζ, δεν μπορείς να κοντρολάρεις ούτε ένα κομμάτι τσιμέντο. Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Αύριο προπόνηση εννέα το πρωί, θα σας βγάλω τα αρ...α στο τρέξιμο».

Πλέον, άπαντες στα αποδυτήρια περιμένουν το αποκορύφωμα της έκρηξης με αποδέκτη τον Καντονά. Όμως, ο Φέργκιουσον ξαφνικά ηρεμεί και με πράο ύφος λέει στον Γάλλο: «Ερίκ, δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια πράγματα γιέ μου...».
Keywords
Τυχαία Θέματα