Η ανοησία…τιμωρείται! (videos)

Το Σάββατο, σε παιχνίδι που ξεκίνησε με παιδιά να κάνουν τον γύρο του γηπέδου της Άουγκσμπουργκ και ο κόσμος να τα χειροκροτά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάποιος, θα είχε την «έμπνευση», να χαλάσει μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα και να τραυματίσει τους φίλαθλους της δικής του ομάδας, πετώντας κροτίδα ανάμεσα στον κόσμο.

Αρκετά παιδάκια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Άουγκσμπουργκ, ντυμένα με τα χρώματα της ομάδας, λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση με την Χόφενχάιμ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ο κόσμος τα υποδέχτηκε με χαμόγελο, χειροκροτήματα κάτι που έδειχνε πως το παιχνίδι θα ήταν γιορτή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ούτως η άλλως, στην Γερμανία και στο πρωτάθλημα της Bundesliga, τα επεισόδια ειδικά στις κερκίδες είναι θέαμα που αφενός δεν βλέπεις συχνά ή καλύτερα βλέπεις εξαιρετικά σπάνια, έως ποτέ. Επίσης, στις κερκίδες βρίσκονταν πολλές οικογένειες που επέλεξαν να περάσουν το Σάββατο τους, απολαμβάνοντας την αγαπημένη τους ομάδα.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, να έχουν σημειώσει από ένα γκολ και πίεζαν για δεύτερο. Στο 57ο λεπτό ωστόσο, κάποιος ανόητος, πέταξε μια κροτίδα με αποτέλεσμα να τρομάξει όλο το γήπεδο. Όχι, δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω. Εκείνη τη στιγμή η κάμερα είχε εστιάσει στον διαιτητή που είχε διάλογο με ένα ποδοσφαιριστή και αμφότεροι τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και γύρισαν να δουν τι έγινε. Μάλιστα ο Φέλιξ Μπριχ, που ήταν ο διαιτητής του αγώνα, ανέφερε πως ποτέ ξανά σε γήπεδο δεν έχει ακούσει τόσο δυνατό θόρυβο!

Οπαδός της Χόφενχάιμ, όχι φίλαθλος, διότι ο φίλαθλος ποτέ δεν θα προσπαθούσε να κάνει κακό στην ομάδα του, πέταξε κροτίδα ανάμεσα στους φίλαθλους της δικής του ομάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Εκείνη τη στιγμή οι φίλοι της Χόφενχάιμ και της Άουγκσμπουργκ, αποδοκίμασαν τον ανόητο που πέταξε την κροτίδα, ενώ παράλληλα χρειάστηκε να δοθούν πρώτες βοήθειες σε κάποιον φίλαθλο, που είχε την ατυχία να βρίσκεται στην εμβέλεια της κροτίδας και μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο νοσοκομείο.

Hoffenheim: «Foolish act»

Το ματς συνεχίστηκε και μετά το τέλος αυτού, η Χόφενχάιμ έσπευσε να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, την οποία χαρακτήρισε ανόητη.

Η αστυνομία έκανε το λογικό και αναμενόμενο. Έλεγξε τις κάμερες του γηπέδου και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εντόπισε τους δράστες. Πρόκεται για δύο 28χρονους οπαδούς της Χόφενχάιμ, οι οποίοι συνελήφθησαν. Κατά πρώτο λόγο η ομάδα ξεκαθάρισε πως θα τους απαγορεύσει δια βίου, την είσοδο στο γήπεδο, ενώ παράλληλα ο σύλλογος θα κινηθεί και ποινικά κατά των δύο συλληφθέντων.

Η ανοησία λοιπόν τιμωρείται. Στη Γερμανία, εντοπισαν άμεσα τους δράστες, η ομάδα ξεκαθάρισε πως δεν θέλει στις τάξεις της ανθρώπους που της κάνουν ζημιά, τόσο στην εικόνα της, όσο και οικονομικά.

Η Χόφενχάιμ, καταδίκασε την ρίψη της κροτίδας και μάλιστα φρόντισε να έρθει σε επαφή με τους τραυματίες για να μάθει την κατάστασή τους.

Σε τι ακριβώς φταίει κάποιος που έχει πάει να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι της ομάδας του, να τραυματιστεί από κροτίδα;

Τι φταίνε τα μικρά παιδιά που πήγαν με την οικογένεια τους;

Τι φταίνε γενικά όλοι όσοι απλά ήθελαν να απολαύσουν ένα παιχνίδι, να πρέπει να υποστούν την ανοησία κάποιου ή κάποιον να πετάξουν κροτίδα;

Ευτυχώς, η θέλεση των ομάδων αλλά και των αρχών ήταν τέτοια που βρέθηκαν οι δράστες και πλέον δεν θα μπορέσουν να βρεθούν ξανά δίπλα στην «αγαπημένη» τους ομάδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα