Η Αγγλία δεν είναι φαβορί... καλύτερα!

Θα το παραδεχτώ. Λατρεύω να βλέπω την Εθνική Αγγλίας στιςμεγάλες διοργανώσεις. Κάθε φορά λες «για να δούμε τι θα γίνει αυτή την φορά γιανα αποκλειστούν»!

Θα παραδεχτώ και αυτό! Βλέποντας το φιλικό με την Νιγηρίαανυπομονώ να δω την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την καλή έννοια. Είναικάτι διαφορετικό ρε παιδί μου. Δεν νομίζω ότι κάποιος τους έχει ανάμεσα σταφαβορί (...σε αυτό το σημείο να αναφέρω προκαταβολικά ότι ανυπομονώ για την οργήτων φίλων της Εθνικής Αγγλίας και όχι δεν θα αλλάξω επάγγελμα, προτείνετε κάτιάλλο). Νομίζω ότι είναι θετικό για τους Άγγλους ότι δεν

είναι ανάμεσα σταφαβορί αρκεί βέβαια να το καταλάβουν και οι ίδιοι, και θα εξηγήσω παρακάτω τιεννοώ! Πρώτα θα ασχοληθώ με τον κόουτς!

Ο κόουτς Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μοιάζει ωραίος τύπος! Άφησεεκτός αποστολής τον Γουίλσερ και άρχισε να γκρινιάζει ο παίκτης της Άρσεναλ αλλάκαι τα μέσα ενημέρωσης «άφησε την ομάδα ο μάνατζερ χωρίς δημιουργικό κεντρικό μέσο»,για τον Γουίλσερ... ΤΟΝ ΓΟΥΙΛΣΕΕΕΡ! Τέλος πάντων, ας ηρεμήσω! Τα μέσαενημέρωσης θεωρούσαν ότι αποκλείεται να χωρέσουν στην ενδεκάδα Λίνγκαρντ καιΆλι! Ότι ο Κέιν δεν θα έχει συμπαραστάτη στην επίθεση! Ότι δεν υπάρχει ποιότηταστα μπακ, ότι δεν πρέπει να παίζει η Αγγλία με τρία στόπερ! Ασχολήθηκαν ακόμηκαι με το τατού του Στέρλινγκ στο πόδι. Ψάχνονται από μόνοι τους να χαλάσουν ταπάντα!

Ο ωραίος τύπος – που είπαμε και παραπάνω – δεν καταλαβαίνειτίποτα! Παίζει 3-5-2, με τον Γουόκερ δεξιό κεντρικό αμυντικό (...πρότυπο δεξιούμπακ φέτος με τον Γκουαρδιόλα)... στα άκρα με την Νιγηρία έβαλε τους Τρίπιε (δεξιά)και Γιάνγκ (αριστερά) και όχι μόνο τους έβαλε εκεί αλλά τους άφησε να εκτελούνκαι τις στατικές φάσεις. Στηρίζει την απόλυτη αναρχία στο κέντρο. Παίζει χωρίςκεντρικό μέσο! Ο Ντάιερ μπροστά από τα στόπερ και από εκεί και πέρα τρέχουν καικάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο ο Λίνγκαρντ, ο Άλι, ο Στέρλινγκ και ο Κέιν!Υπάρχει φάση που ο Κέιν είναι κάτω από το κέντρο και βγάζει σαραντάρα μπαλιάγια να βγάλει τετ-α-τετ τον Άλι!!! Τρομερά πράγματα!

Εξηγώ και ότι δεν εξήγησα νωρίτερα. Η Αγγλία στο ημίχρονοήταν 2-0 μπροστά απέναντι στους Νιγηριανούς. Θεώρησε ότι το καθάρισε το ματς, ότιτους κατέπληξε, ότι φοβήθηκαν, ότι τελείωσαν. Βγήκαν οι Αφρικανοί με άλλοσύστημα στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεξαν λίγο παραπάνω και χωρίς λόγο το ματς είχεξανά ενδιαφέρον! Αυτή η καταραμένη υπεροψία τους ότι «αυτοί γέννησαν και αυτοί είναιτο ποδόσφαιρο» τους έχει καταπιεί στο παρελθόν, ελπίζω να μην συμβεί και φέτοςγιατί οι Άγγλοι μοιάζουν κάτι πραγματικά διαφορετικό από ότι έχουμε δει τόσαχρόνια.

Κλείνω και με μια κουβέντα για την Νιγηρία. Ομολογώ ότιδεν γνώριζα τον Γερμανό κόουτς Γκέρνοτ Ρορ αλλά μοιάζει κόουτς που ξέρει καιβλέπει πράγματα την ώρα του αγώνα, προσαρμόζεται, αλλάζει και βελτιώνεται!Όντως η Νιγηρία είναι μια καλή ομάδα χωρίς να έχει το μεγάλο αστέρι και σίγουραείναι καλύτερη... από την καινούρια εμφάνισή της η οποία παραδόξως... ξεπούλησεσε ένα τέταρτο λέει περίπου τρία εκατομμύρια κομμάτια. Θα τρελαθούμε εντελώς!

Υ.Γ. : Ο Πογκμπά αποδοκιμάστηκε από του Γάλλους οπαδούς στοφιλικό με την Ιταλία, καταραμένε Μουρίνιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα