Η “άλλη” ενδεκάδα

Όποιος ασχολείται με το FM 18 (…αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό δεν θα έλεγα ότι με απογοητεύετε αλλά σίγουρα με προβληματίζετε) σίγουρα θα το έχει πάντα στο νου του. Όταν δεν έχεις χρήματα τι ψάχνεις;; Κελεπούρια… όχι Wonderkids γιατί στοιχίζουν! Παίκτες σταθερούς σε απόδοσή που η τιμή θα είναι ακόμα χαμηλή, προσιτή ακόμα και για έναν σύλλογο χωρίς τρομερή οικονομική άνεση! Τώρα που έχω αναλάβει Σαραγόσα στην δεύτερη κατηγορία Ισπανίας αυτό κάνω ψάχνω κελεπούρια... (21χρονος Ουκρανός αμυντικός χαφ
Τσουμάκ, καλή περίπτωση σας λέω).

Το όνειρο όλων. Να γίνουμε πρόεδροι/μάνατζερ/σκάουτερ γίνετε πραγματικότητα. Στόχος κελεπούρια από την φετινή Superleague. Πίστευα ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά τελικά ήταν αρκετά εύκολο! Φρέναρα στους 21 παίκτες... μου αρκούν! Δεκτές φυσικά και οι δικές σας ιδέες!

Για να φτιάξει κάποιος την “άλλη” ενδεκάδα της φετινής Superleague πρέπει να βάλει περιορισμούς…
Έβγαλα από την εξίσωση παίκτες από τους τέσσερις πρώτους, πως θα τους αγοράσω;;
Έβγαλα παίκτες που θεωρούνται κλεισμένοι, πως θα τους αγοράσω;; (…π.χ. Αλμπάνης)
Έβγαλα παίκτες υποψήφιους για τον MVP της χρονιάς (...π.χ. Ιγκλέσιας, Αλμπάνης κ.ο.κ.)
Στην εξίσωση ανήκουν παίκτες που έχουν παίξει πάνω από 60% των αγώνων
Στην εξίσωση ανήκουν παίκτες που στο “χρηματιστήριο” του γνωστού site www.transfermarkt.de η τιμή είναι κάτω από το ένα εκατομμύριο Ευρώ

Πάμε λοιπόν…

1.Ζίβκο Ζίβκοβιτς (Ξάνθη)
Επιβλητικός. Ψαρωτικός. Στην μέρα του ανίκητος και είναι πολλές αυτές οι μέρες. Στατιστικά δεύτερος σε αποκρούσεις και τρίτος σε αποκρούσεις σε τελικές προσπάθειες εντός εστίας (...για τερματοφύλακες που δέχτηκαν πάνω απο εκατό τελικές στην εστία). Οργανωτικός και φωνακλάς, απλά απαραίτητος!

2. Σάββας Τσαμπούρης (Λεβαδειακός)
Σιγά μην είναι 31 ετών! Μεγάλο εργαλείο φέτος για τον Λεβαδειακό! Αθόρυβος αλλά πολύτιμος! Μόνο τέσσερις μπακ φέτος είχαν περισσότερες ασίστ (...οι δύο του ΠΑΟΚ (Μάτος, Βιεϊρίνια), ο Γιαννούλης (Ατρόμητος) και ο Ναδάλες (ΠΑΣ/Απόλλων) που θα είναι στο άλλο άκρο)! Ένατος σε γεμίσματα, πρώτος μπακ σε απομακρύνσεις της μπάλας από την περιοχή. Δουλευταράς!

3.Φόνσι Ναδάλες (ΠΑΣ Γιάννινα/Απόλλων)
Τον ξέραμε, δεν τον μάθαμε φέτος. Απλά απέδειξε ότι δεν ταίριαζε απλά στο σύστημα των Ιωαννίνων. Ταίριαξε και στον Απόλλωνα γιατί είναι καλός παίκτης! Σίγουρα με το μυαλό στην επίθεση. Μοίρασε οκτώ ασίστ πρώτος στο πρωτάθλημα μαζί με Πέλκα, Φορτούνη και Δημήτρη Γιαννούλη!

4.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Αστέρας Τρίπολης) και 5.Νικόλα Ζίζιτς (ΑΕΛ)
Η επίθεση λέει ξεκινάει από τους αμυντικούς. ΟΚ ρε παιδιά, αυτά στην ομάδα σας. Όπως ο επιθετικός θέλω να σκοράρει και βλέπουμε τι άλλο μπορεί να κάνει έτσι και οι κεντρικοί αμυντικοί μου θέλω να κόβουν και να το σκέφτεται ο αντίπαλος πριν πλησιάσει. Επιλέγω Τριανταφυλλόπουλο και Ζίζιτς. Σκληροί, δυναμικοί και κάνουν τάκλιν!!! Τα θαυμαστικά μπαίνουν γιατί στην εποχή μας σπανίζουν οι αμυντικοί που πέφτουν κάτω. Ο Ζίζιτς άτυχος που δεν σκόραρε φέτος. Ο Τριανταφυλλόπουλος απλά άτυχος γιατί σπίκαρα μόλις ένα ματς του Αστέρα Τρίπολης φέτος. Βλέπετε δυο γκολ έχει στην καριέρα του στην Superleague και τα δύο με εμένα στο μικρόφωνο! Sorry Κώστα!

6.Χουάν Μουνάφο (Αστ. Τρίπολης) και 8.Μάρκο Μπλάζιτς (Λαμία)
Πάμε και στα τρεχαντήρια του κέντρου. Με ασφάλεια και σκληράδα στην άμυνα έχω την πολυτέλεια να επιλέξω παίκτες που θα κάνουν και τις δύο δουλειές. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο Μουνάφο και ακόμα απορώ γιατί τον άφησε ο Αστέρας Τρίπολης να φύγει την πρώτη φορά. Για τον Μπλάζιτς οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Στατιστικά ο μέσος της Λαμίας τελείωσε το πρωτάθλημα ως ο 6ος καλύτερος παίκτης!

7.Πέτρος Γιακουμάκης (Λεβαδειακός) και 11.Σέρτζαν Σπιριντόνοβιτς (Πανιώνιος)
Στα άκρα της επίθεσης δημιουργικοί σκόρερ. Τρέχουν, είναι υγιείς και κάνουν διπλή δουλειά. Παίζουν γραμμή αλλά και συγκλίνουν για να σουτάρουν! Ο Γιακουμάκης φέτος ήταν ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ. Ο Σπιριντόνοβιτς ήταν μια ακόμη έξυπνη κίνηση του Πανιωνίου. Όσοι παρακολουθούν Αυστριακό πρωτάθλημα ήξεραν την ποιότητά του και ότι σκοράρει εύκολα. Ποιοτικός παίκτης!

10. Μάρτιν Τόνσο (Αστ. Τρίπολης)
Αυτό κι αν ήταν κελεπούρι. Ο Αστέρας τον απέκτησε ελεύθερο τον Σεπτέμβρη(!!!). Πρώτη φορά έπαιξε την 6η αγωνιστική. Μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα από τον Νοέμβρη. Από τότε το ρεκόρ των Αρκάδων ήταν 11/6/4. Μοίρασε πέντε ασίστ, πέτυχε τέσσερα γκολ και ήταν το μυαλό μπροστά από τα πνευμόνια (Ιγκλέσιας και Μουνάφο) σε έναν άξονα που οδήγησε τον Αστέρα στην Ευρώπη.

9. Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα)
Φέτος μάθαμε την ποικιλία κινήσεων που τον κάνει ξεχωριστό. Σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο! Έχει σκοράρει 27 φορες με τον ΠΑΣ σε 51 παιχνίδια (52,9% των αγώνων). Χωρίς να σκοράρει ο Ισπανός ο ΠΑΣ έχει 5 νίκες σε 31 αγώνες. Χωρίς να είναι στο γήπεδο ο ΠΑΣ έχει μια νίκη σε εννέα ματς. Μάλλον είναι σημαντικός.

Στον πάγκο άφησα τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη (Αστ. Τρίπολης) και τους Μιχάι (Παναιτωλικός), Μπαξεβανίδη (Ξάνθη), Κόρμπο (Πανιώνιο), Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Έπσταϊν (ΑΟΚ) και Μανιά (Αστ. Τρίπολης)…τιμητική αναφορά σε Γιαννούλη (Αστ. Τρίπολης), Νιάς (Λεβαδειακός), Εν’Σικουλού (Πλατανιάς) και Μοράρ (Παναιτωλικός) οι οποίοι κατ’εμέ έκαναν εξαιρετική σεζόν!

Η ενδεκάδα στοιχίζει, σύμφωνα με το transfermarkt.de κάτι παραπάνω από 6,5 εκατομμύρια Ευρώ. Στις παρενθέσεις οι συμμετοχές/γκολ/ασίστ κάθε παίκτη και στην περίπτωση του τερματοφύλακα πόσες φορές κράτησε το μηδέν στην εστία του φέτος! Αυτά και ανυπομονώ για τις δικές σας ενδεκάδες και φυσικά την οργή σας για τις επιλογές μου!
Keywords
Τυχαία Θέματα