Η Άιντραχτ «πάγωσε» την Μασσαλία, εύκολα η Σεβίλλη, ζορίστηκε η Λάτσιο

Η Άιντραχ έφυγε με τη νίκη από το Βελοντρόμ κόντρα στην Μαρσέιγ. Η Σεβίλλη ήταν καταιγιστική στο Ραμόν Σάντσεζ Πιθχουάν και διέλυσε την Σταντάρ Λιέγης με 5-1 ενώ η Λάτσιο "λύγισε" δύσκολα τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Αναλυτικά οι αγώνες της πρώτης ζώνης του Europa League:

7ος Όμιλος
Στο Βεστ Στάντιον η Ραπίντ Βιέννης υποδέχτηκε την Σπαρτάκ Μόσχας κι έκανε το 1-0 στο 50’ με κεφαλιά του Μουλντούρ. Στην επανάληψη οι αυστριακοί έκαναν το 2-0 στο 68’ με τον Μουργκ.

Στο Ντε Λα Κεράμικα η Βιγιαρεάλ
φιλοξένησε την Ρέιντζςρς 1-0 στο 1’με τον Μπάκα. Στην επανάληψη οι σκοτσέζοι ισοφάρισαν στο 67’ με τον Άρφιλντ. Δεν το χάρηκαν πολύ όμως μιας και η Βιγιαρεάλ στο 69 με τον Μορένο έκανε το 2-1. Η Ρέιντζερς απάντησε εκ νέου ΄’όμως στο 76’ με γκολ του Λάφερτι για το 2-2.
Η Βαθμολογία: Ραπίντ Βιέννης 3, Βιγιαρεάλ 1, Ρέιντζερς 1, Σπαρτάκ Μόσχας 0.

8ος όμιλος
Στο Ολύμπικο της Ρώμης η Λάτσιο- κόντρα στον Απόλλων Λεμεσού έκανε το 1-0 στο 14’ με τον Λουίς Αλμπέρτο. Στην επανάληψη οι λατσιάλοι έκαναν το 2-0 στο 85’ με εκτέλεση πέναλτι από τον Τσίρο Ιμόμπιλε, μετά από ανατροπή του Καισέδο από τον Πέδρο Ζοάο. Ο Απόλλων μείωσε σε 2-1 στο 88’ με γκολ του Ζαλάγια.

Στο Βελοντρόμ η Μαρσέιγ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε το 1-0 στο 3’ με τον Λούκας Οκάμπος. Η Άιντραχτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια στην επανάληψη με κεφαλιά του Τορό στο 52’. Στο 59’ η γερμανική ομάδα έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Βίλεμς με δεύτερη κίτρινη. Παρόλα ταύτα οι γερμανοί πήραν τη νίκη με γκολ του Λούκα Γιόβιτς στο 89’.
Η βαθμολογία: Άιντραχτ 3, Λάτσιο 3, Μαρσείγ 0, Απόλλων Λεμεσσού 0.

9ος όμιλος
Στην KRC Αρίνα η Γκενκ φιλοξένησε την Μάλμοε και προηγήθηκε με 1-0 στο 37’ με τον Τροσάρντ Στο δεύτερο ημίχρονο οι βέλγοι έκαναν το 2-0 στο 71ο λεπτό με γκολ του Σαμάτα.

Στο Μπεσικτάς Παρκ η Μπεσικτάς φιλοξένησε την Σάρπσμποργκ και μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο σκόραρε στο 51’ με τον Μπάμπελ για το 1-0. Στο 69’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με τον Ρόκο μετά από ασίστ του Λιάγιτς. Το 3-0 έγινε στο 82’ με τον Λενς μετά από ασίστ του Ογκιουζάν. Το μόνο που μκατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Ζακάριασεν στο 94’ σε 3-1.
Η Βαθμολογία: Μπεσίκτας 3, Γκενκ 3, Μάλμοε 0, Σάρπσμποργκ 0.

10ος Όμιλος
Στο Ακισάρ Στέντιουμ η Ακισάρ υποδέχτηκε την ρωσική Κράσνονταρ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν σπουδαία νίκη κάνοντας το 0-1 στο 26’ με τον Κλάεσεν.

Στο Ραμόν Σάντσεζ Πιθχουάν η Σεβίλλη διέλυσε την Σταντάρ Λιέγης. Το 1-0 στο 8’ με τον Μπανέγα, αλλά η Σταντάρ ισοφάρισε στο 39’ με τον Τζενεπό. Πριν βγει το ημίχρονο με τον Λούκας Βάσκες στο 41’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1. Η Σεβίλλη έκανε το 3-1 στο 49’ με σκόρερ τον Μπεν Γιεντέρ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 70’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Στο 74’ ήταν η σειρά του Μπανέγα να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για το 5-1.
Η βαθμολογία: Σεβίλλη 3, Κράσνονταρ 3, Ακισάρ 0, Σταντάρ Λιέγης 0.

11ος Όμιλος
Στο Ολιμπίνσκι η Δυναμό Κιέβου κόντρα στην Αστάνα έκανε το 1-0 στο 11’ με τον Τσιγκάνκοφ, αλλά στο 21’ έγινε το 1-1 με τον Άνιτσιτς. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Ουκρανούς μπροστά 2-1 με γκολ του Γκαρμάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν και εκείνοι στο τέλος, στις καθυστερήσεις του ματς, στο 5ο λεπτό μάλιστα όταν με τον Ρομάν Μουταζάγιεφ ισοφάρισαν σε 2-2.

Στο Ροαζόν Παρκ η Ρεν υποδέχτηκε την Γιάμπλονετς κι έκανε το 1-0 στο 33’ με τον Σαρ. Στην επανάληψη η Γιάμπλονετς ισοφάρισε στο 54’ με εκτέλεση φάουλ του Τράβνικ. Την λύση για τους γηπεδούχους έδωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατέμ Μπεν Αρφά κάνοντας το 2-1.

Η βαθμολογία: Ρεν 3, Δυναμό Κιέβου 1, Αστάνα 1, Γιάμπλονετς 0.
Keywords
Τυχαία Θέματα