Η άγνωστη ιστορία της Κάρολιν και του Πιοτρ… ή μήπως Βίκτορ;

Η Κάρολιν Βοζνιάκι αναζητά το δρόμο προς τους «16» του Roland Garros κόντρα στη Γαλλίδα Πολίν Παρμεντιέ. Η Δανή, που είναι σαφώς το φαβορί, εκτός από τη 32χρονη αντίπαλο της θα έχει απέναντι της και την επιθυμία του κοινού, που θα υποστηρίζει, όπως είναι λογικό, το δικό του κορίτσι.
Κάπου εκεί θα μπει ως κυματοθραύστης, εμποδίζοντας την αρνητική ενέργεια να φτάσει στο κορτ ο Πιοτρ Βοζνιάκι.
Ο πατέρας της και προπονητής της από την πρώτη στιγμή που έπιασε τη ρακέτα στα χέρια της. Ίσως ο πιο σημαντικός παράγων, μετά την ίδια, της επαγγελματικής ιστορίας της!
Ο Πιοτρ δεν έπαιζε τένις, ποδόσφαιρο έπαιζε. Γεννημένος στην Πολωνία, μετακόμισε με τη γυναίκα του στο Οντένσε για να αγωνιστεί στην Boldklubben 1909. Εκεί γεννήθηκε η Κάρολιν, το δεύτερο του παιδί μετά τον Πατρίκ, η οποία έμελλε να του αλλάξει τη ζωή!

Η παιδική ηλικία και ο Victor Krason
Άλλωστε το σενάριο της ζωής του, είχε πάντα στις σελίδες του γι’ αυτόν συγκλονιστικές αλλαγές. Το γεγονός που καθόρισε το ρόλο του στην οικογένεια που δημιούργησε, το ρόλο του κυματοθραύστη, του σωματοφύλακα, ήταν ο αιφνιδιασμός που βίωσε όταν ήταν οκτώ χρόνων.
Γεννήθηκε από πολύ νέους κι οικονομικά άπορους γονείς οι οποίοι ανέθεσαν την ανατροφή του στον παππού και τη γιαγιά του που έμεναν 500 χιλιόμετρα μακριά.
Ο Πιοτρ το αγνοούσε κι όταν τους συνάντησε για πρώτη φορά στα οκτώ του, γνώρισε και την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδερφή του! Το σοκ που υπέστη ήταν ανείπωτο...
Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, δυσκολεύθηκε πολύ να διαχειριστεί αυτό γεγονός, το οποίο τον οδήγησε και σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση όταν ήταν στη Δανία. Άλλαξε το όνομα του σε Victor Krason, θέλοντας να τιμήσει τον παππού του (πατέρα της μητέρας του). Επέστρεψε τελικά στο αρχικό του, αφού αυτή η επιλογή περισσότερα προβλήματα και καχυποψία δημιούργησε παρά τον απάλλαξε από ό,τι τον κρατούσε δέσμιο τόσα χρόνια…

Άλλη μια σκληρή απόφαση
Όταν ο Πιοτρ ήταν στο λίκνο του μάλλον οι μοίρες αποφάσισαν πως στη ζωή του θα καλείται να απαντήσει σε σκληρά διλήμματα.
Ο γιος του Πατρίκ, «έπεσε κάτω από τη μηλιά», κι ονειρεύθηκε ποδοσφαιρική καριέρα. Όταν ο Πατρίκ, στα δεκαέξι του, του ζήτησε να στηρίξει τα όνειρα του, η Κάρολιν έκανε το ίδιο με τα δικά της στα κορτ του τένις. Η απόφαση του είναι γνωστή τοις πάσι… τη δυσκολία της λήψης της, προφανώς, μόνο ο ίδιος γνωρίζει!

Μπαμπάς, μέντορας, coach, ατζέντης
Έτρεχε όλη μέρα για να της εξασφαλίσει τις απαραίτητες για επαγγελματική καριέρα προϋποθέσεις. Το ταλέντο και η σκληρή δουλειά δεν είναι πάντα αρκετά. Ήρθε σε επαφή με την εταιρεία που τη ντύνει ακόμη και σήμερα και κατάφερε να την πείσει για το λαμπρό μέλλον της στα κορτ. Η συμφωνία που επετεύχθη έδωσε στη Βοζνιάκι και την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Sven Groeneveld, που την εξέλιξε σε θέματα τεχνικής και τακτικής. Υπό την καθοδήγηση του Ολλανδού βήματα προόδου έκαναν μεταξύ άλλων η Μαρία Σαράποβα, η Άννα Ιβάνοβιτς, η Μαρί Πιρς, η Αράντα Σάντες Βικάριο.
Ο Πιοτρ όμως ήταν πάντα εκεί. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην ολοκλήρωση της.
Σκληρός κάποιες φορές, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να αποκρούσει ό,τι λογιζόταν – στα πατρικά του μάτια κι όχι μόνο - απειλή για την Κάρολιν;
Άσπρισαν τα μαλλιά του λίγο περισσότερο στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν όπως έχει δηλώσει η κόρη του μέχρι να τη δει να ξεσπά σε δάκρυα χαράς για την κατάκτηση του πρώτου της Major. Το όνειρο της είχε γίνει πραγματικότητα!
Ο Πιοτρ λύγισε, επίσης δάκρυσε, αλλά την ώρα που την έσφιξε στην αγκαλιά του της υπενθύμισε το μότο τους:
«Ο πραγματικός αντίπαλος είναι ο εαυτός σου, μπορείς πάντα καλύτερα»…
Keywords
Τυχαία Θέματα