Η άφιξη των "δελφινιών" (video)

Tα μέλη της αποστολής της ελληνικής κολύμβησης επέστρεψε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ξεχώρισαν φυσικά το ασημένιο μετάλλιο του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 ελεύθερο, με ρεκόρ και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100 ύπτιο. Συνολικά η Ελλάδα έλαβε μέρις σε δέκα τελικούς.

Οι πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις κατά την άφιξη

τους.

Κριστιάν Γκολομέεβ (ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης): "Τα συναισθήματα είναι έντονα. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο έντονα... Αυτό το μετάλλιο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω δυνατά, σε υψηλό επίπεδο, για τους επόμενος αγώνες, για το Παγκόσμιο, για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο, καιρό τώρα. Το πήρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος, ξεπερνούσα τον εαυτό σε κάθε κούρσα, έκανα πολλά ρεκόρ. Γενικά η χρονιά πήγε τέλεια (στους Μεσογειακούς και στο Ευρωπαϊκό). Πολλά πλέον περνάνε από το μυαλό μου, αλλά ο στόχος, το όνειρο είναι χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο και σε Ολυμπιακούς αγώνες. Άμα το πετύχω αυτό θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν, τον προπονητή μου και ιδίως τους θείους μου". Και κατέληξε: "Το γεγονός ότι πήγε εξαιρετικά όλη η ελληνική ομάδα σε αυτό το Ευρωπαϊκό, δίνει ώθηση στο άθλημα. Είμαστε πολύ δεμένοι, να το ξέρετε. Κι αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποστολές που πήγα".

Απόστολος Χρήστου (χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο): "Η αλήθεια είναι ότι έχω δείξει σταθερότητα με δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά μετάλλια. Πιστεύω, ήταν η ανταμοιβή για κόπους μου, ειδικά για φέτος, σε αυτό το Ευρωπαϊκό, που ήταν πιο δύσκολο και είχε μεγάλο ανταγωνισμό, σε σχέση με το 2016. Και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είχα τρεις στους τρεις τελικούς και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Και το μετάλλιο ήταν η λύτρωση για μένα, παρότι εκεί στον τελικό δεν έκανα ρεκόρ. Όλη αυτή η καλή εμφάνιση ξεκινάει από τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή Παναγιώτη Βελέντζα. Ευχαριστώ επίσης το γυμναστή μου Δημήτρη Κουλούρη, τον γιατρό μου Δημήτρη Ακάκη, την βιοχημικό Έρη Σγουράκη, τον φυσιοθεραπευτή μου Γιώργο Χούντα. Με στηρίζει, εξάλλου, φέτος ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Charity4U", με στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και η στήριξή του είναι καθοριστική, αυτό φάνηκε. Με όλη αυτή την καλή ομάδα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις".

Άννα Ντουντουνάκη: "Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό, με τις διακρίσεις και τα ρεκόρ. Στα 100 (σ.σ. πεταλούδα) πέτυχα το καλύτερο, έφτασα κοντά ακόμα και στο μετάλλιο και έκανα ρεκόρ που μπορώ να κατεβάσω κι άλλο. Και εκεί θα εστιάσω κυρίως. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα και το γυμανστή μου Λάζαρο Αναβίτογλου, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις επιτυχίες".

Ανδρέας Βαζαίος: "Προσπάθησα να δώσω και πάλι τον καλύτερό μου εαυτό. Κάποιες μικρές ατυχίες δεν επέτρεψαν να έρθει αυτή τη φορά το μετάλλιο, αλλά συνεχίζουμε. Προς το παρόν ξεκούραση και υπάρχουν πολλοί στόχοι για το μέλλον. Παγκόμιο, Ολυμπιακοί αγώνες. Το ευχάριστο είναι πως η ελληνική κολύμβηση τα πήγε πολύ καλά σε αυτή τη διοργάνωση και αυτό μας κάνει όλους ευτυχείς".


Keywords
Τυχαία Θέματα