Η Αφίσα του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητο συστατικό για μία επιτυχημένη διοργάνωση. Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το γνωρίζουν καλά αυτό και φέτος ειδικά που γιορτάζουν τα 60ά γενέθλια, οι εργασίες έχουν αρχίσει πιο νωρίς από ποτέ. Έτσι σε μία λιτή, αλλά ουσιαστική παρουσίαση, αποκαλύφθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, η οπτική ταυτότητα του 60ού ΦΚΘ.

Τα υπέροχα και πρωτότυπα poster του επετειακού 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,

σχεδίασε ο ελληνοαμερικανός illustrator Τζον Μαυρουδής, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το πρόσωπο στην αφίσα είναι ο θεατής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κουβαλάει μέσα του ταινίες, στιγμές, ανθρώπους, ιδέες από τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ. Εδώ, στέκεται ένα λεπτό και μας χαρίζει μια πόζα, πριν προχωρήσει στο μέλλον της διοργάνωσης».

«Οι μορφές είναι αγγελικές, σύμβολα καλοσύνης. Μάς υπενθυμίζουν ότι όσο περισσότερο κατανοούμε το διαφορετικό στη ζωή, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι ο άλλος δεν απέχει από εμάς».

«Μου αρέσει το γραμματόσημο ως πλαίσιο γιατί είναι ένα διεθνές σύμβολο επικοινωνίας. Αυτό ακριβώς κάνει και το Φεστιβάλ. Δίνει φωνή σε κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Το έχω χρησιμοποιήσει σε έργα μου, αλλά νιώθω ότι εδώ βρίσκει το ιδανικό του».


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα