Η ΑΕΚ πέρασε από το «Νίκος Γκάλης», 81-77 τον Άρη

Η ΑΕΚ έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη (81-77), αποτέλεσμα με το οποίο έφτασε τις έξι νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις στην Basket League. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στις δύο νίκες έπειτα από οκτώ αγωνιστικές, χωρίς να έχουν γευτεί ακόμα την χαρά της επιτυχίας εντός έδρας.

Η ποιοτική ανωτερότητα της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα λεπτά κι ως εκ τούτου το ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί στο “Νίκος Γκάλης» ήταν το εξής: πόσες ευκαιρίες θα έδινε στον πάντοτε μαχητικό και πεισματάρη Άρη;

Στην πραγματικότητα, δεν έδωσε καμία. Με ένα σερί 11-0, που ξεκίνησε λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και ολοκληρώθηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Ένωση πήρε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια της (33-44 στο 21.30’).

Εν συνεχεία, απάντησε ακαριαία στο γρήγορο 5-0 του Άρη κι έτσι μπήκε με καθαρό πλεονέκτημα στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης. Εκεί, διαδοχικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να μειώσει στους δύο πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (77-79 με τρίποντο του καταπληκτικού Μποχωρίδη), ωστόσο δύο βολές από τον Σάκοτα έγραψαν τον επίλογο της αναμέτρησης.
Keywords